Att ta sig rätten

Varför ska Julen firas? Varför ska vi genomlida denna fruktansvärda ”högtid” som i själva verket bara för väldigt många ger sorg och ett rent helvete.

Människor laddar i veckor innan Jul för att på julafton vältra sig i minnen som bara ger dem sorg.Hälla i sig alkohol som ger dem ännu mer sorg och i värsta fall får dem att skada sina nära och kära men framför allt sig själva.

Kvällen startas med att byta pengar.Sen äts det så att kroppen mår dåligt och sen avslutas det med mängder av alkohol…..VARFÖR gör man detta?? Varför utsätter vi oss för det?

Jag har haft turen att vara ledig denna Jul men oftast har jag varit en av dem som får ”ta hand om” alla de som inte är vuxna nog att fira Jul. Alla de som MÅSTE inta alkohol och förpesta tillvaron för alla andra.Alla de som ska reda ut ”familjeproblem” JUST på julafton. Alla de som tröttnat på sistnämnda och bestämt sig för att göra slag i saken och avsluta jordelivet. Alla barn som får ta konsekvenserna för det som alla jävla ”vuxna” tar sig rätten till att ställa till.

Den här Julen tänker jag på alla de människor som får skörda konsekvenserna.Jag tänker också på mamma och pappa, hur stolta de är över mig för att jag är den jag är:-)


Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera