Nya bloggen

Från och med nu har jag öppnat upp en ny blogg-adress på WordPress. Det är lättare för både läsare och mig själv att hålla ordning i arkivet.Man kan lättare gå tillbaka och hitta äldre inlägg om man skulle vilja.Den gamla bloggen kommer att ligga kvar ett tag eftersom jag inte flyttar över alla gamla inlägg;-) Hoppas ni kommer gilla den nya lika bra som den gamla:-)

Publicerat i Westyarnhillside info | Lämna en kommentar

Brunt

Japp det blev brunt och helt rätt nyans:-) Överliggarna och stolparna kommer bli svarta.


Publicerat i Westyarnhillside info | Lämna en kommentar

Netherlands Horse Rescue

Hittade detta klipp och vilken otrolig räddning,makalöst mäktigt.Snacka om förtroende:-)


Publicerat i Westyarnhillside info | Lämna en kommentar

Målning

I morse var Magnus ute snortidigt och skruvade klart de sista bitarna i boxväggen för att jag skulle kunna börja måla:-) Det blev ju inte ”färg” utan det blev bets,brun men lite ljusare än de två gamla boxarna.Det blir jättefint men sicken jäkla bets att hantera….den var som ”slime” och jättesvårt att pensla ut men det gick. Funderade på att spä den lite med vatten men Magnus trodde den skulle bli alldeles för ljus då den torkade i så fall och nu ser man att det kan nog blivit det;-)

Nu har jag målat utsidan och insidan av boxarna mot gången.Väggen mellan boxarna är kvar att måla men det får jag ta i morgon för det är rätt jobbigt att stå på ett ben hela tiden;-) Mitt stackars vänsterben säger jag bara….för att inte tala om höften…..man orkar en stund att stå på ett ben men sen måste man sitta ner och vila lite.

I morgon kommer Lena och Lisette och rider Dollar och Lizzan-skitbra:-) Och på Onsdag kommer Hanna och rider Guiness tillsammans med syrran och Sarra. Syrran kommer hit med Sarra och hämtar Hanna eftersom Guiness inte är van att bli ivägriden ensam från gården och Hanna känner inte Guiness heller.

I går kom Camilla ner förresten,Lindas ½ syster.Ja Linda min systerdotter alltså;-) Hur som helst hämtade vi henne vid båten och nu ska hon vara här nere 1 vecka och i kväll kommer Linda också ner. I dag kör hon upp för sitt körkort så nu håller vi alla tummar som finns att hon klarar uppkörningen:-) Hon är duktig så det gör hon nog;-)

Jag ska fota boxarna i eftermiddag men just nu är jag så ”fot-trött” och måste vila en stund;-)

Publicerat i Westyarnhillside info | Lämna en kommentar

Detta tåls att upprepas!!!!

Helt allvarligt….detta förbannade Rollkur!!! Det är RENT djurplågeri och borde vara straffbart.Det är pinsamt att elitryttare som Patrik Kittel FÖRSVARAR det sätt han rider sina hästar?!? Hur kan han överhuvudtaget ens förneka då det finns på både bild och film?!? Ska vi övriga ryttare i landet verkligen ställa oss bakom detta och bara låta det fortgå?

Jag lägger inga aspekter på Kittels ridkunskaper eller skicklighet i övrigt på hästryggen men är man på en så hög nivå som han är borde man inte stå inför press och media och förneka saker som är så uppenbara!!

Nu hoppas jag verkligen att ”Djurens Rätt” driver detta stenhårt vidare.Kittel slår tillbaka med att vidta rättsliga åtgärder för den kritik han fått….helt sinnessjukt!!!

Att människor i sin dumhet och okunskap vanvårdar och missköter djur är illa nog men att någon som ändå verkar ligga över normalbegåvad hanterar sina hårt kämpande tävlingskompisar så får mig att må riktigt ILLA:-(((

Kittel förnekar Rollkur.....kan det bli mer uppenbart????

http://www.expressen.se/sport/os-2012/djurens-ratt-sporten-ignorerar-forskningen/
Publicerat i Westyarnhillside info | Lämna en kommentar

Förbannade Salmbär;-(

Jag blir så irriterad på våra Salmbär!! Det växer fullt av dem i diket längs vår grusväg men jag nåååår inte att plocka dem för de växer NERE i diket och dit kommer inte jag….SKIT:-(

Hundarna når men de fattar ju inte att de ska plocka och om de råkar få fatt i nåt bär så äter de ju upp dem,hmmm. Iris hittade i alla fall en mus-rumpa i diket som Tyson antagligen inte orkat äta upp….men lydig som hon är kom hon och lämnade den till mig då jag ropade….äckligt.

Jo vi har varit inne i stan i dag och provianterat lite skruv,färg och bets till stallet så i morgon får jag lov av Magnus att börja måla;-) Han skriker alltid högt då jag säger att jag ska måla för jag har så svårt att sluta…..;-) Det brukar bli målat lite överallt när jag kommer igång,man håller liksom på till burken är tom;-) Nu är boxväggarna klara och nästa steg blir ”galler” ,dörrar och mattor på väggarna:-)

Lizzans box,den första.
Dollars box,den första.

Lizzan har hostat lite de senaste dagarna så nu får hon alger,hoppas det hjälper. Vet inte vad det kan vara för höet är från årsskörden och INTE dammig eller mögligt,det har vi varit supernoga med!!

Lizzan är ibland så svår att ta kort på för hon står fasiken aldrig still.

 

Publicerat i Westyarnhillside info | Lämna en kommentar

Träningsvärk i foten;-)

I natt har min skit-fot levt rövare igen.Tror jag körde på lite för hårt med rörelseträningen igår efter att jag Biolight-behandlat…..hälsenan är typ ½ så lång nu som innan och den måste man ju töja ut. Ja så det gör jag varje dag men som sagt blev det kanske liiite för mycket igår;-) Sen var jag igång hela dagen vilket tar på ”fot-kraften” så man får antagligen skylla sig själv;-)

Svullnaden är BETYDLIGT mindre efter Biolighten-TACK:-) Men visst finns det fortfarande svullnad. Titta bak på hälsenan…..den är rätt svullen om man säger så;-) Såret har läkt bra men man undrar lite….det är vääääldigt långt snitt….vad har de GJORT därinne….vill nog inte veta,bara de har gjort rätt;-) Men det verkar ju så i alla fall:-)

Mongo-fot,den ser helt knäpp ut.

Publicerat i Westyarnhillside info | Lämna en kommentar

Byggjobbarna Magnus och Birger

I morse drog Magnus och Birger igång med att börja regla upp för de nya boxarna i stallet. Jag åkte upp till syrran mitt på dagen och gav henne lektion med Fia. Det gick bra men Fia behöver jobbas mer så det kommer att ta lite tid, hon har ”tagit lite för mycket mark” kan man säga så det blir till att ta tag i den biten för syrran nu;-)

Efter det cyklade syrran med hem till oss med Zathis och samtidigt kom Hanna hit och tog hand om Guiness. Mysigt för honom:-) Hanna hade sin adopterade hund Tilda med sig så Zathis och Tilda lekte ihop en lång stund.Sen fick Iris leka med Tilda och de for som idioter runt gården och lekte de också.

Nu i kväll tog vi med våra vovvar ner till ån så de fick bada, det var ett tag sen;-) Iris tränar för Guldfisken för hon simmade motströms hela tiden så hon lär nog sova gott i natt;-)

Såhär så det ut då jag kom ut i stallet vid lunch

Och såhär såg det ut när jag kom hem på eftermiddagen

Man at work;-)

"Jag är äldst,jag bestämmer" sa Iris

Iris vill inte dela med sig av sina äpplen;-)

Dollar fick också lite pyssling av Hanna:-)


Publicerat i Westyarnhillside info | Lämna en kommentar

Vid regnbågens slut

I kväll har vi varit på Nymans,vår favoritpizzeria, som bara är öppet mellan Maj och Augusti. Vi brukar alltid åka dit en eller två gånger i månaden tillsammans med syrran och Birger och äta. När vi åkte hem så var det 2 regnbågar, HELA bågar, på himlen…..helt galet vackert. Vi lyckades inte fånga den hel och hållen på bild,det gick inte att zooma ut tillräckligt på mobilen.

Sen har vi fått upp gårdsskylten igen så här kommer en bild på den också.Den har varit nermonterad under några månader för att jag har gjort i ordningen den;-)

Nu kommer det att bli hur jobbigt som helst att ”hålla näbben” om vårt ”kanske projekt”….hihihi. Men som sagt,det kommer;-)

I morgon kommer det nytt om stallet för då drar vi igång med boxarna.det blir lite pyssel men vi får hjälp av Birger. Jag ska upp till ridbanan och ge lektion till syrran i morgon för jag kan inte göra så mycket här hemma i stallet…..jag skulle nog mest vara i vägen;-)

Publicerat i Westyarnhillside info | Lämna en kommentar

Bra nätbutiker

Har hittat en ganska bra ställe på nätet att handla på.Det är helt ok priser och väldigt stort utbud,det mesta finns faktiskt. Beställde nya flughuvor till hästarna leverantören var noga med att maila mig direkt att deras leverans skulle bli ett par dagar sen, sånt uppskattar jag:-) Då slipper man gå och undra varför det man beställt aldrig dyker upp.

Jag beställer en del från både Hööks och Börjes men tycker inte att de har så bra utbud alla gånger. Vissa basartiklar kan man köpa där såklart. Grand Prix är också ok men de kan vara dyra på saker som på andra ställen är jättebilliga på,fattar inte varför faktiskt.

Sen handlar jag en hel den begagnat,såklart beroende på vad det är och i vilket skick;-) Vissa saker är inte lönt att köpa begagnat och inte heller värt då det är viktigt att man vet att det VERKLIGEN är helt. Jag kan köpa bett begagnat till exempel men aldrig sadelgjordar,stigläder,träns osv. Jo jag har väl köpt nåt ”slit och släng” träns begagnat men annars vill jag ha det nytt. Oerhört viktigt att det inte finns sprickor m.m.

Det är lite komiskt när folk säljer t.ex. ett träns där det står : Helt nytt,har bara hängt oanvänt i sadelkammaren i 2 år.

Ja precis…då är det inte ”nytt” för även om tränset inte suttit på hästen så måste det skötas,smörjas. Läder är färskvara och torkar om det inte tas omhand.Torkar det så spricker det,enkelt;-) Så tänk på det när ni köper begagnat;-)

Något jag ALDRIG skulle köpa begagnat är just stigläder. Det kan vara  fullkomligt livsfarligt om de går av i fel situation. En annan sak att tänka på är att kolla stigläderkramporna VARJE gång man sitter upp……

Det händer(vilket de såklart inte ska) att kramporna fällt ut sig vilket resulterar i att stiglädret lätt glider av bakåt då det blir tryck i dem….

Jag har råkat ut för det 3-4 ggr men upptäckte det i tid. Det lustiga var att det inträffade inom loppet av några dagar och på olika sadlar?!? Då jag själv tryckte krampan fram och åter så var den supertrög så man kan ju undra hur det kunnat gå till att de ”helt på egen hand” fällt ut sig….

Ja som ni vet har vi haft ”påhälsning” hos oss tidigare men på det senaste året har det inte hänt något.Vi blev såklart lite misstänksamma men det är ju tur att vi båda är så noga med allt vi gör med både hästar och allt annat;-)

Jag kollar alltid igenom min utrustning innan jag sitter upp och rider likväl som vi varje dag kollar igenom hästar/hagar/staket/vatten. Det gör väl alla men vi har tagit det mer som rutin än kanske andra hästägare;-)

Ja nu kom jag ifrån ämnet lite men så kan det vara;-)

 

Publicerat i Westyarnhillside info | Lämna en kommentar