Bra nätbutiker

Har hittat en ganska bra ställe på nätet att handla på.Det är helt ok priser och väldigt stort utbud,det mesta finns faktiskt. Beställde nya flughuvor till hästarna leverantören var noga med att maila mig direkt att deras leverans skulle bli ett par dagar sen, sånt uppskattar jag:-) Då slipper man gå och undra varför det man beställt aldrig dyker upp.

Jag beställer en del från både Hööks och Börjes men tycker inte att de har så bra utbud alla gånger. Vissa basartiklar kan man köpa där såklart. Grand Prix är också ok men de kan vara dyra på saker som på andra ställen är jättebilliga på,fattar inte varför faktiskt.

Sen handlar jag en hel den begagnat,såklart beroende på vad det är och i vilket skick;-) Vissa saker är inte lönt att köpa begagnat och inte heller värt då det är viktigt att man vet att det VERKLIGEN är helt. Jag kan köpa bett begagnat till exempel men aldrig sadelgjordar,stigläder,träns osv. Jo jag har väl köpt nåt ”slit och släng” träns begagnat men annars vill jag ha det nytt. Oerhört viktigt att det inte finns sprickor m.m.

Det är lite komiskt när folk säljer t.ex. ett träns där det står : Helt nytt,har bara hängt oanvänt i sadelkammaren i 2 år.

Ja precis…då är det inte ”nytt” för även om tränset inte suttit på hästen så måste det skötas,smörjas. Läder är färskvara och torkar om det inte tas omhand.Torkar det så spricker det,enkelt;-) Så tänk på det när ni köper begagnat;-)

Något jag ALDRIG skulle köpa begagnat är just stigläder. Det kan vara  fullkomligt livsfarligt om de går av i fel situation. En annan sak att tänka på är att kolla stigläderkramporna VARJE gång man sitter upp……

Det händer(vilket de såklart inte ska) att kramporna fällt ut sig vilket resulterar i att stiglädret lätt glider av bakåt då det blir tryck i dem….

Jag har råkat ut för det 3-4 ggr men upptäckte det i tid. Det lustiga var att det inträffade inom loppet av några dagar och på olika sadlar?!? Då jag själv tryckte krampan fram och åter så var den supertrög så man kan ju undra hur det kunnat gå till att de ”helt på egen hand” fällt ut sig….

Ja som ni vet har vi haft ”påhälsning” hos oss tidigare men på det senaste året har det inte hänt något.Vi blev såklart lite misstänksamma men det är ju tur att vi båda är så noga med allt vi gör med både hästar och allt annat;-)

Jag kollar alltid igenom min utrustning innan jag sitter upp och rider likväl som vi varje dag kollar igenom hästar/hagar/staket/vatten. Det gör väl alla men vi har tagit det mer som rutin än kanske andra hästägare;-)

Ja nu kom jag ifrån ämnet lite men så kan det vara;-)

 

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera