Debut med Heavy Chevy

Ja idag blev det då debut med Heavy Chevy för Dollar:-) Han har varit ”nästan” i den flera gånger men omständigheterna har förändrat utgången skulle man kunna säga. Släpan har han dragit runt som om det vore hans följeslagare och pulkan likaså men den gången vi skulle koppla på Heavy Chevyn uppstod ett litet missöde. Jag hade folk till hjälp som inte hade tillräckligt med kunskap för detta upptåg(självklart mitt eget fel) så änden på skakeln hamnade rakt upp i buken på Dollar. DET var han inte helt nöjd med, efter detta var han inte så intresserad av att ens gå i närheten av vagnen…..Jaha,bara att börja om och dra runt på släpan.
Hur som helst kopplade vi på rockarden idag och det gick med glans. Han struttade runt med den rullande bakom sig och verkade inte tycka att den var så läskig trots allt.
Nog för att jag hållit på med hästar i många år, ridit in,tävlat,ridit till och hanterat de mest ohanterliga hästar man kan tänka sig men körning har liksom aldrig kommit i min väg tidigare, det ÄR ett helt nytt moment. Jag visste knappt hur selen skulle sitta på hästen för 1 år sen men nu börjar jag få koll på sakerna. Kvarstår gör att det är med stor respekt och försiktighet man tar sig fram för att inte förstöra något.
Att arbeta ”fort” med hästar har jag redan praktiserat då jag var ung och också lärt mig att även om det tycks gå strålande inledningsvis så kommer det ofta ett jävligt stort bakslag om man ”fortat” sig för mycket. Det gäller alla djur och all inlärning.
Det klart man alltid kan chansa och stressa upp tempot. Ett djur accepterar det mesta inledningsvis, av rent oförstånd om inte annat. Sen kommer insikten om vad det egentligen blivit utsatta för och det är då man har nytta av att man lagt en stabil grund!!
Jag väljer att lägga grunden för att slippa bakslaget!! Jag vet att det finns många som klappar sig på bröstet och utnämner sig själva till ”fantastiska hästmänniskor” men jag vet bättre vid det här laget.Tyvärr får dessa,oftast unga, människor lära sig den hårda vägen och i slutänden köpa ner sig.
Dagens arbete med Dollar var hur som helst väldigt lyckat och jag är oerhört glad för den hjälp jag fick av syrran och min granne Ylva. Att alltid jobba själv med hästarna kan halta rejält, därför är hjälpen så välkommen.
Over and out
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera