Debut på rakbanan

I dag gjorde Curre debut på rakbanan:-) Vi har sugit på karamellen ett tag men idag åkte vi upp till Mårten så han fick prova Curre. Curre har laft på sig VÄLDIGT mycket de senaste 2-3 månaderna och är ”gött” maffig nu. Bakdelen är riktigt rejäl och han har fått en jättefin hals. Han är superläcker verkligen:-)
Mårten körde först en sväng för att värma upp honom och kom sen ner till rakbanan. Curre fattade nog inte riktigt VAD som krävdes av honom. Han travade på snäll men inte förrän Mårten vände i volten och kom tillbaka så skopade han på ordentligt. Dock var banan lite för tung för Curre ännu så han slog över i galopp en kort bit för att rätt snart bryta av till trav igen. Han såg himla fin ut och pulsade snabbt ner efteråt.
Han fick duscha ordentligt innan vi åkte hem och sen fick han ordentligt med kraftfoder hemma. Ja nu har vi lite att fundera på. Både Åsa och Mårten tyckte absolut att vi skulle sätta igång honom och det kommer vi nog att köra. Vore dumt att INTE sätta den hästen i träning,han har ju potential:-)
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera