Det man förlorar på karusellen tar man igen på gungorna;-)

Dollar,kungen, the man,bossen….ja DOLLAR helt enkelt:-) Han är en diva av värsta sort, han vet att han är snygg.Han har ett självförtroende utan dess like och han glänser var han än går.Han får andra att rotera varv efter varv och bara stöna fram ”åhhhh vad snygg han är”……ja det är i alla fall vad han själv tror. Men han ÄR snygg, han har en enorm karisma och är ändå barnsligt oskyldig. Det märks nog att jag är vansinnigt kär i min häst:-)
I dag var tanken att vi skulle åka till ridhuset och ta vagnen med oss, köra inne är perfekt i denna helvetes vinter. MEN nu visade det sig att skaklarna var liiite för långa så det blev till att lasta av Heavy Chevy igen. Det blev till att lasta om sadelvagnen och sikta in sig på en ridtur i stället.
Men det blev faktiskt en himla bra ridtur. Dollar börjar få lite kläm på hur han ska arbeta. Han börjar förstå vad det är jag kräver av honom och det som gör honom så underbar är att han alltid blir så lycklig när han kommer på att han KAN, att han förstår. Sen kändes det lite mysigt att få börja trampa under sig, även om det bara var ett par steg då och då….
Det blev så mysigt tyckte han att han var tvungen att fira med en bockserie under galoppen men lydig som han faktiskt är stannade han direkt då jag tog i honom.
Han är bara 4 år och väldigt rå men jag är ju sådan att jag alltid ser potential i saker och ting så min lycka vilar tungt på det jag ser framför mig. Han kommer bli en fantastisk körhäst på maratonsträckorna, en riktig snygging i dressyren och en vinnare på precisionen:-)
Det som känns så bra är att en mer genomarbetad häst inför att användas i maraton finns  nog knappast. Han känns enormt trygg och lydig trots sin storlek:-)
Dollar väger nu runt 900kg och är ca 182 cm hög, han drar XXF i sin utrustning och det är svårt att tro att den hästen kan vara smidig. Men det kan han, han trampar så fint i töm i både piaff och passage. Han har ju kraften i bakkärran och hans höga benlyft har gått rakt in från Friesern.
Han går hur bra som helst att lasta men nu har han kommit på att man kan studsa som en tennisboll inne i lastbilen, man kan ju alltid spela fullblod om man nu fick ge sig angående lastningen,tycks han tänka.
Ja som ni alla förstår är jag extra lycklig över min vackra kung Dollar idag:-)
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera