En djävul-en ängel

Ja dagen började med en tur till ridhuset,dock inte för egen del men för att hjälpa syrran och Andrea med Fia. Andrea har inte ridit på ett antal år och Fia har stått i princip hela vintern…..men det gick bra.
Andrea har ganska stora krav på sig själv OCH hästen men insåg i sin iver att hon faktiskt måste ge både sig själv och Fia en ärlig chans. Som sagt,det gick bra för båda två:-)
Sen var det hem och ta hand om våra egna pojkar. Dollar fick ett dressyrpass i tömmen vilket han tog som en kränkning;-) Han spelade ut hela sitt register….vilket är ganska stort…och skuttade både på tvären och höjden och skulle överhuvudtaget inte alls samarbeta. Men som vanligt slutar det väl;-) Matte ger sig aldrig och efter 1 tim började Dollars krafter att sina och han vek ner sig. Han var rätt så matt i pälsen då vi började gå hemåt igen….men nöjd:-)
Curre fick en skogstur. Han är en häst med väldigt stor personlighet vill jag lova. Han skulle aldrig få för sig att börja skutta eller bocka, däremot kan han skygga för saker men så mycket mer blir det inte. Men idag slog han på stort….han ruskade på huvudet och frustade:-) Han var så lycklig där ute i skogen att han gick och småpratade hela vägen. Små strup-pipningar som antagligen skulle föreställa gnäggning a la lightvarianten. Vad man önskar att man kunde ha en videokamera fastmonterad på hjälmen ibland:-)
Han var så mysig där han gick och småpep och ruskade på huvudet. Det gick inte att ta fel på- han kände våren!!
Han skötte sig bra och man känner på hela hästen hur nöjd han är när han kommer i form, han släpper efter och vilar tryggt på bettet med en fin halsbåge, hela ryggen kommer upp och hästen blir plötsligt 5 cm högre:-)
Innan jag red ut släppte jag ut Guiness utan täcke,tyckte det var så fint väder och han var nästan lite svettig under sitt vintertäcke. När jag kom hem med Curre stod Guiness och käkade i hö-baren med Dollar för fullt. Jag ropade ”Guiness, kom så ska du få ditt täcke”. Guiness kommer direkt, ställer sig bredvid mig så jag kan slänga på täcket och spänna alla spännen. Sen fick han en klapp i rumpan när jag var klar och han struttade tillbaka till höbaren. Han gillar sitt täcke trots allt;-) Vilka underbara hästar vi har!!
Over and out
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera