En superbra hästdag:-)

Började med att åka till stan och handla mat….det ekade i kylskåpet;-) Ja sen fikade vi med Birger och efter det hämtade vi min nya sadel som var underbart fin:-)
Jag provade den på Melisa och den kommer nog ligga bra på henne. Jag dressyrkörde henne idag för första gången på riktigt. Jag har svårt att se hur folk kan köra in sina hästar eller rida in dem utan att de är helt utbildade i tömmen först. Jag är väl kanske lite extraordinärt petig men mina hästar gör alla rörelser i tömmen INNAN jag sätter dem i vagn eller för den delen sätter mig PÅ dem.
Hur som helst gick hon kalas i tömmen. Väldigt fin samlad trav och även galopp. Hon går i form och känns förvånansvärt fin i handen/tömmen. Det gäller nu att skynda långsamt…..
Hon fick prova att ha täcke på sig och det var lite konstigt sa hon men vande sig snabbt ändå;-)

Lizzi trött efter dressyren

Ja sen var det Dollar. Han fick prova den nya sadeln och shit pomfritt va den är sköööön att rida i:-) Den låg riktigt bra även på honom faktiskt. Nu måste jag bara jaga fatt i en sadelgjord som passar till den sadeln.
Jag markarbetade honom och det innebär att vi får ett riktigt fyspass båda två. Han är ju inte det minsta trög men det krävs så ofantligt mycket ben för att hålla ihop denna bjässe. Han har sån gång att man håller på att trilla av när han ökar i traven:-) Sen är han ju duktig i galoppfattningarna nu,han tar dem från halten om jag bara lyckas komprimera honom tillräckligt, lätt hand och mycket ben:-)
Den tog jag in gullegrisen och tvättade hans sår vilket gick kanonbra. Jag tror han spelar lite dingel med Magnus då jag inte är hemma….;-) Han stod i alla fall som ett ljus och efter det var det den sedvanliga puss-stunden:-)
Ja det var dagens jobb med pållarna.
Magnus har kapat den sista veden idag och till helgen hoppas vi att vi kan jobba vidare med den nya ridbanan uppe hos Majen och Birger:-)
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera