Falsk stamtavla

Jag tror jag berättat om den person som köpte en häst av samma uppfödare där Dollar och Guiness kom ifrån. Den här lilla tösen köpte Dollars helsyster,Fiddi, men lider antagligen av mindervärdeskomplex för hon har hittat på en helt ny stam på stoet. Den tillskrivs en holländsk mamma som inte ens existerar, vilket i själva verket då är varmblodet Diva. Sen uppger hon att stoet är 1 år yngre än hon är. Har ingen aning om varför men så är det, förbannat trist med oseriösa hästbrudar!!

Hur som helst trodde jag i min enfald att hon var ovetandes om stoets egentliga ålder och informerade då henne om vilket år hästen var född vilket fick resultatet att tösen blev galet arg på MIG. Hon ansåg att jag inte hade med det att göra och då stod det helt klart att hon uppsåtligen även förfalskat stoets ålder, inte bara stammen;-)

Jag har nu bevis på att stoet är 1 år äldre än tösen uppger:-) Jag har som jag skrev förut hittat de två andra syskonen till Dollar:-)

Jag vet att Dollar var 2½ då jag hämtade honom, Diva hade Fiddi(som stoet heter)som då var 1½ år. Jag hade planer på att även köpa Fiddi men hade inte plats för henne just då så det blev inget. Sex månader senare, då var Fiddi alltså 2 år, såldes hon till den här bruden. Diva var dräktig och hade ett årsföl vid sidan och såldes från uppfödaren under hösten 2009. I April 2010 föddes Freja och bor nu med sin syster,den som gick vid sidan av Diva, och därmed är case closed så att säga. Fiddi kan OMÖJLIGT vara 2½, på sitt 3:dje, som bruden uppger. I så fall skulle Fiddi vara den häst som bor med Freja vilket det såklart inte är.

Jag har full koll på Divas avkommor och vet att hon fått 4 föl, 2006 Dollar, 2007 Fiddi, 2009 ”syrra” och 2010 Freja. Frågan är vart Diva tagit vägen nu……letandet fortsätter;-)

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera