Förändrad inställning

I bland börjar man fundera över vad som skett med utvecklingen. Skrev tidigare om skillnaden på inställningen till att ”jobba med hästar”. Har återigen fått anledning att tänka över hur det var när jag växte upp och hur det är idag. En väninna till mig har en mindre uppfödning av hästar. Fina och välstammade hästar. Dock är det just den delen hon är VÄLDIGT duktig på och inte lika intresserad av själva ridningen. Hon har haft oturen att råka ut för några incidenter som skapat en del rädsla i samband med ridning. Men det är egentligen inga problem, hon både vet och känner att det finns en rädsla hos henne själv och hanterar saker och ting utifrån detta. Hon tar hjälp av proffs då hennes hästar skall utbildas.
Till saken….en tjej erbjöd sig att hjälpa väninnan med en av dennes unghästar. Ja det klart att det var lämpligt. Inget fel på hästen men han har en del nerv vilket väninnan har svårt att känna sig bekväm med i samband med ridningen. Sagt och gjort så började den här tjejen att rida unghästen ett par dagar i veckan. Hon jobbade hästen en kort stund(ca 15 min) på ridbanan och det gick fint.
Överenskommelsen var att tjejen och väninnan skulle byta tjänster då tjejen har en häst på bete där. Plötsligt kommer ett sms-meddelande från tjejen att hon vill ha 200:- varje gång hon sätter sig på hästen!!!
Ja nu blev ju situationen lite märklig minst sagt……
Hon talade om att hon lika gärna kunde få betalt som alla andra som utbildade unghästar och talade också om utan omsvep att hon minsann hade en gymnasial utbildning som var specialinriktad på hästar. Vänta här nu….tjejen är 25 och vill jämföra sig med etablerade unghästutbildare som har över 40 år i yrket och obegränsat med referenser?!?!
Vad har hänt med utveckligen? Har människor INGEN självkritik längre???
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera