Fot-status

Här kommer lite bilder från röntgen efter OP.Jag råkar veta det finns läsare som tycker att det är spännande med dessa ingående beskrivningarna;-)

Det som inte syns på röntgen är de s.k. ”protein-stift” som är insatta. Anledningen till att de inte syns på röntgen är just det att de är gjorda av protein;-) De kallas för ”Smartnails”.

Och här kommer Operationsberättelsen;-) Bara för dig Agneta;-)

”Spinalanestesi,blodtomt fält,enplansgenomlysning.Anterolateral incision. Delar tåextensormuskulaturen och kommer ner på talus.

Identifierar så småningom skadan i proximal riktning. Det finns ett dorsalt flak som är upplyft ovanför en fascia. Lyfter upp denna och kan därmed reponera utan problem. Fäster flaket med Smartnail. Sätter därefter en kanylerad skruv över frakturspalten från anterolateralt till posteromedial riktning och på så sätt fixerar vi frakturen. Gott fäste i samtliga fixationspunkter. Skiktvis sutur. Enstaka suturer ytterst.Lägger dorsal gipsskena.”

Själv begriper jag inte precis allt men syrran har ”översatt” deras termer.Rätt coolt att sätta sig in i exakt vad som skett inne i min fot:-)

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera