Full dag som vanligt

Nu är det var helt underbart ute.I dag har vi varit ute sedan klockan 09 i morse tills nu, 18.10:-) Efter gårdagens lilla uppvisning från Guiness så var det bara att ta tag i det….;-) Ja va sjutton,man kan bara slå ihjäl sig;-) Nä skämt åt sido,guiness är ingen elak häst men det är MYCKET häst med MYCKET vilja och han blir 4 till våren så nu kommer tonårsfasonerna.

 

Isen är kvar på sina ställen men snart har det försvunnit

Jag tog han vid hand och gick till syrran, typ 3 km och det var precis hur mycket som helst att titta på så det tog en stund. Sen fick han vänta i syrrans stall för då var det dags att rida Fia.

 

Guiness klar för ridtur

Jag syrran och Ylva var ute i 1½ tim, superskön tur. Fia är dock en ganska jobbig fröken att rida.Det är oerhört mycket spring i benen och nerv i henne men är man cool så går det bra. Någon har gjort något med hennes mun någon gång i tiden innan hon kom till syrran för hon HATAR att ha något i munnen. Hon slår med huvudet och rycker tyglarna ur handen på ryttaren så fort man överhuvudtaget försöker ta i henne. Jag har ridit henne ganska mycket så jag har hittat knapparna på henne men hon är ingen enkel tjej att rida.

Guiness blev sedan riden hem och det gick bra. Han skuttade till ett par gånger men inget att hänga upp sig på. Han är beroende av att man har god kroppskontroll och blir rädd om han känner att man inte sitter som gjuten i sadeln.Kommer man minsta lilla i obalans så rusar han på ännu mer.

Nu rider jag honom i den lilla Westernsadeln, den passar min lilla rumpa;-) Det funkar kanonbra för då sitter man stadigare även om han skuttar lite. Det får bli så att jag rider honom själv ett tag innan jag törs att sätta upp någon annan på honom. Han är som sagt snäll men börjar komma på att han är häst:-)

Ja sen var det bara att ta de två sista…Lizzan och Dollar. Jag red barbacka på Dollar för första gången idag,dock med barbackagjord vilket jag inte alls gillade. Nästa gång blir det utan barbackagjord för den var mest ivägen tycket jag. Men det gick i alla fall bra och Dollar tyckte inget speciellt om att jag satt på honom utan sadel:-)

Lizzan gick vid hand med syrran och det gick som vanligt kanon.Hon är väluppfostrad och går som ett ljus. Hon är modig och tittar gärna på saker men blir inte rädd.

När vi kom hem red jag Lizzan och syrran höll i snöret. Jag föredrar att syrran leder henne till en början för så fort jag samlar in tygeln så böjer hon på nacken och börjar tugga varvid hela halsen försvinner;-/

Det klart att det är fint att hon vill jobba direkt men nu innan man fått kontroll på styrning och drivning vill jag gärna ha lite hals framför mig:-) Jag har nu suttit två gånger på henne och hon verkar överhuvudtaget inte bry sig om att jag är på ryggen. Hon är medveten för vi har sett till att hon fått kontakt med mig uppifrån och det bekymrar henne inte alls.

Härom dagen var vi uppe hos Curre och hälsade på. det var dags för hans influensaspruta. Han är den coolaste av coola så han rörde såklart inte en min;-) Amanda gör ett superjobb med honom och det går framåt ordentligt:-) Vi får se här i Mars vad han visar:-) kan inte fatta att han i princip är SVART?!?! Han är ju brunskimmel och han har plötsligt blivit svart….hur gick det till? Men det är såklart vinterpälsen men så svart var han inte förra våren.

 

Curre får sin spruta

Nu är man en aningens trött och hungrig så snart ropar nog Magnus att maten är klar:-) Min alldeles egna lilla kock:-)

Ja och på Tisdag gäller det Iiiiiihaaa.Nu håller vi alla tummar som går och vi har MÅNGA som håller sina tummar för oss:-)

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera