Hård skalle och tjockt pannben

I morse kom hovis för att slå på framskorna på Lizzan. Gipste bort och på med skor med sulor…..NOT.

Lizzi har tydligt talat om att sko mig på onda foten väcker dåliga minnen.Vi försökte med allt men inte ens bremsen gav effekt. Hon stirrade i vitögat på hovis och var SÅ förbannad att det var helt omöjligt för mig att hålla henne lugn. Det slutade med att hon bet hovis i fingret och då tröttnade han….sen avslutade hon med att ko-sparka efter honom. Vi fick ringa efter veterinären för att få lite lugnande till henne. han har fått stå inne med Guiness och vi ska göra ett nytt försök i kväll med lite lugnande.
Jag börjar misstänka att Lizzi är en karl-hatare…..;-) När jag går in i boxen till henne och lyfter hennes fötter går det bra och det har gått bra tidigare att sko henne….men antagligen minns hon hur mycket fixande och donande det varit med hennes framben att hon nu bestämt att det får vara nog,no more Ms nicegirl;-)

Hon  är stenhård i skallen och jag tror mer och mer att hon kommer bli en suverän fälttävlanshäst. Körning kommer heller inte bli några som helst problem.

För övrigt är vi glada för det fina vintervädret som bjuds……

Snön lyser vit och fin;-)

 

Tayson är numera hemma/inne katt;-) Han sitter mest på bron eller på staketet och väntar på att få komma in i värmen. Till våren får vi nog skaffa en kisse till så att han får sällskap.

Vi har faktiskt suttit inne och kollat på film i eftermiddag,Jägarna 2,riktigt bra:-) Alla andra galningar har farit runt som dårar och handlat julmat, klappar,städat och varit allmänt stirriga.Sånt håller vi inte på med,SKÖNT:-)

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera