Hopp-Lizzi:-)

Ja man kan då aldrig tro sig;-) I dag åkte jag med Lizzi till ridhuset för att löshoppa. Hon var superfräsch till skillnad från förra gången då hon gick lite ojämt på grund av sparken hon fått.
Jag byggde upp en liten oxer till att börja med….tänkte att eftersom hon hoppade 50cm första gången så kunde det räcka med 50-60 cm denna gången också…..det var dock inte hennes uppfattning visade det sig;-)
Hon travade och galopperade runt ett tag för att värma upp,fick ett par dåliga bilder på det:-) Tagna från videofilmen så kvaliteén är inte den bästa.
 

Lite galopp

Och lite trav

 

Ja sen tänkte jag att hon skulle få skutta över de 50cm jag satt upp först……jodå DET gjorde hon gladerligen,dock överhoppade hon sig vansinnigt men visst,vad gör det.
Ja sen fortsatte hon rakt mot kortsidan och seglade helt ogenerat över sargen och ut på ridbanan!!!! Jamen det klart, portarna stod ju öppna och det var sol o fint väder ute så jag förstår henne;-) Hon tappade ena bakbenet lite eftersom det var ”uppförsbacke” på andra sidan så hon lyckades knäcka översta gångjärnet på sargen.
Ja men man KAN inte bli arg, även om jag borde;-) Tösen seglade glatt över 130cm utan att blinka.Det var typ 3-4 galoppsprång fram till sargen och hon bara laddade om:-)
Inte för att 130cm är så jäkla högt men för att vara 2:dra gången hon hoppar så tycker nog jag att det är ganska bra presterat;-)
Och dessutom har hon långa öron och jag har hört att hästar med långa öron är FARLIGA…..nä det var ett skämt.Det var en kass tränare som sa det till en tjejkompis om hennes häst en gång;-) Men de kanske är modigare än andra hästar bara för att de har långa öron….;-)
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hopp-Lizzi:-)

  1. Louise skriver:

    Makalöst!! Tur att hon inte skadade sig,kunde ju gått galet!

Kommentera