Ivriga Iris

Nu har hon kommit, vår lilla Iris. Vi har ju ganska länge letat efter en till hund.Det har stått mellan en Dogo Argentino, jag saknar Higgins oerhört trots att han varit borta i 2½ år. Men samtidigt har vi inte riktigt tid med en Dogo, de är enormt krävande och tar dessutom mycket plats med sin storlek.

Ja då bestämde vi oss för en Dansk/Svensk Gårdshund. Men eftersom jag pendlat till Stockholm under 2 års tid så har det inte gått, det har varit fullt upp för Magnus med Haffa och 3 hästar…..och allehanda byggprojekt.

Nu äntligen fick vi läge och har letat ganska intensivt men inte riktigt fallit för några av de valpar vi sett. Men så äntligen hittade vi Iris:-) Fast egentligen var det inte Iris….det var hennes kullsyskon. Det visade sig att valparna var sålda när jag ringde men så otroligt passande berättade uppfödaren att de faktiskt hade en valp kvar….en som de INTE tänkt att sälja egentligen men så hade de nu ändå bestämt att göra det. Vilken tur vi hade, det var Iris, lilla unika Iris. En 3-färgad brun valp, det hade vi aldrig sett förut, två bruna färger och i övrigt vit. Hon är helt underbar:-)

Nu är hon som sagt hemma och Haffa blev kär direkt….ja lite svartsjuk men ändå kär.Iris klänger och biter Haffa i nosen men Haffa säger ingenting. Hon rör sig försiktigt och när Iris vill leka så är det så underbart att se hur burdusa Haffa som mejar ner allt i normalfallet så försiktigt skuttar med full kontroll på alla sina fyra tassar utan att trampa på Iris. Det här kommer bli hur bra som helst:-)

Kommentarer inaktiverade.