I jakten på en sele

det är inte kul att ha en stoooor häst alla gånger.Det ställer till med en del problem då och då,framför allt när det gäller utrustning.
Dollar är STOR!! Han är JÄTTESTOR!! Men han är fantastisk att sitta på. Han har en enorm gång och rör sig som om han svävade ovan jord. Svårt att tro med sina 1,82 och närmare 900kg;-) Dock har han ju frieser i sin ras vilket ger honom hans lätthet i rörelserna.
Nu till medaljens baksida:-(
Jag har nu letat efter en Maratonsele till honom i ett ½ år utan att hitta någon. Jo det finns väl både det ena och det andra men jag hänger inte på honom en Hööks-sele,det finns inte i min värld. Inget fel på Hööks,tvärtom….men jag vill ha en riktig kvalitets-sele som är obegränsat ställbar och helst en kombi-sele så att den går att använda till parkörning senare.
Då är det så jäkligt att man får punga ut med den nätta summan av 8-10 tusen….LÅGT räknat vill jag understryka. En begagnad sådan går icke att uppbringa….inte i hans storlek i alla fall. Just nu har han en Pfiff bröstsele som jag komponerat ihop med allehanda egna uppfinningar för att den ska räcka till. Den passar egentligen bäst till Curre, eller den passar perfekt till Curre skulle jag vilja säga. Den kommer nog också passa till Guiness alldeles utmärkt.
Ja hur som helst fortsätter jakten på en LederTech kombi-sele….jag köper en från England,vägrar gynna dyra återförsäljare i Sverige. Prisskillnaden är ca 3-5 tusen och de pengarna kan jag ha roligare för:-)
I kväll fick alla tre gynnare en rejäl omgång med ryktborsten,blanka och fina kunde sen gå till sängs. De är fina mina pojkar:-)
Over and out
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera