Jäkla skitkärring….

…..sa Dollar till mig idag;-) Vi markarbetade på ridbanan och han fick ett av sina vanliga ryck….ett av hörnen var superfarliga och jag höll på att få hjärnblödning på honom…

Men nu är det också så att han fått gå och ”lalla” alldeles för länge. Han har inte haft så stora krav på sig och nu börjar det bli dags!!

Nu kräver jag att han har fokus på MIG när jag sitter på ryggen,TROTS att det finns andra saker runt om kring!! Oj,oj,oj va förbannad han var;-) När jag satte lite press på honom så kom både rumpan och ryggen upp i luften…..han skenade längs ena långsidan och det var i grevens tid att jag fick stopp på honom innan han försvann iväg bort till Sanda;-) Sen var det 2-3 riktiga bakutsparkar och några bocksprång;-)

Det där med att bocka och sparka bakut höll han på med när han var yngre då han ville komma ifrån kraven.Sen har han skärpt till sig men börjar nu igen att protestera. Hur som helst vann jag fighten i alla fall och innan vi var klara travade han med riktigt sving och lååång hals. Galoppen var taktfast och fin så idag var jag nöjd när jag satt av. Han fick såklart en dusch och sen släpade han sig ut i hagen….;-)

Efter det hjälpte jag syrran med hennes Fia……på riktigt,det är verkligen ingen rolig häst;-(

Fia har ont i skallen 6 dagar i veckan och två gånger på en söndag!!! Hon är ett ren pissmärr när hon brunstar……

Sen är det också så att syrran inte rider så väldigt regelbundet….i absolut bästa fall 3 ggr i veckan på SOMMAREN.På vintern kanske det blir på helgen.

Jag tömkörde henne i alla fall och hon gjorde exakt allt för att hitta på skit.Hon låtsas-stressar, panikrusar,vägrar gå framåt,vägrar gå överhuvudtaget…….hon låtsas stressa upp sig så att hon nästan går i toppspinn. Hon skriker och vrålar efter de andra hästarna även att de står 20m längre bort.

Ja vad säger man? Antingen ska hästen ridas 6 dagar i veckan och ha lite krav på sig eller så ska hon gå i en hage och skrota som sällskapshäst….eller så ska hon helt enkelt bort. Det är min uppfattning i alla fall. Att ”ge bort” henne till någon som ska rida på henne utan att tala om hur hon beter sig….då blir det bara synd om henne.

Hon är ett svin mot andra hästar när hon brunstar, vilket hon gör var 3:dje veckan under två veckor…..då slår hon och kommer hon inte åt backar hon upp mor dem och slår.Det går inte att rida ut med henne för rider man bakom så tvärstannar hon och slår…..Dollar är livrädd för henne och jag FÖRSTÅR honom!!!

Curre har varit på Skrubbs idag och tränat.Han gick i 30-tempo:-)


Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera