Komplettering av utrustning

Dollars hosta håller i sig….ännu….idag var han lite snorig men sulfan har han bara fått i två dagar så vi får se.

Jag har beställt lite saker till honom….som han faktiskt behöver!! Han har vuxit ur sin sadel….för längesedan och jag törs inte köpa en ny;-) Dels blir Magnus antagligen galen och dels så kommer Dollar att bredda ännu mer;-) Men jag får använda flatbacken nu istället,den är visserligen inte bredare men den ligger bättre och glider inte bakåt lika mycket. På hoppsadeln var jag tvungen att använda brösta men eftersom det inte går att få tag i storlekar för vuxna hästar i det här landet så har jag bara förbygel med ”full” vilket är för litet såklart;-) Han får skav på bogen och det ser som han ska strypas av den.

Ja och då behövde han en hoppgjord till flatbacken vilket jag beställt.


Och när jag ändå var i farten beställde jag ett Pee Wee bett.


Jag har uppfattningen att hästen ska ha så lite skrot som möjligt inne i munnen och man ska byta bett ofta, eller i alla fall då och då. Och det gör jag!! Det handlar inte om att ha det skarpaste bettet utan det som fungerar bäst i hästens mun. Blir GALEN när folk pratar om att de ”hatar” att se andra rida med massa konstiga skarpa bett. Jag kan säga att de oftast inte har en aning om vad de pratar om. En häst som går ur handen skall fostras och kanske också byta bett för att trivas.

Vi själva har oftast 10 par olika skor……det ska vara bekvämt även för hästen i deras mun;-)

Sen beställde jag ett par dressyrskydd,vita:-)Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Komplettering av utrustning

  1. Mats skriver:

    Ja hysterin från okunniga människor angående olika typer av bett är tröttsam.Håller med sig,en lydig häst kan ha vad som helst i munnen. Gillar din blogg,du har sunda åsikter om hästar och hästhållning.

  2. Lisa skriver:

    Jag håller med om det där! Man uppfann ju betten av en anledning , samma sak som man uppfann olika skor till oss ;) Underhållande blogg du har Mia!

Kommentera