Läkten till stalltaket är på

I dag började vi sätta på läkten till stalltaket. Planen var att hinna lägga på plasten också men eftersom ”Emil” är på väg så struntade vi i det,det får vi istället göra på Torsdag.

Precis börjat med läkten.Var tvungen att fota pållarna på vallen också;-)

En bit på väg och en paus för att fundera lite;-)

Mia jag behöver en såhär lång planka:-)

Snart färdiga.Skönt för ovädret är på gång

 

I dag var jag tvungen att fostra flocken lite….Lizzi fick inte komma fram till hökoilen! Dollar har ju sin plats och surar åt både Guiness och Lizzi då de kommer i närheten. Guiness bryr sig inte så mycket men Lizzi går undan och står och tittar på.Sen kom hon upp till mig vid stallet och ville ha lite kontakt så jag gick ner till hökoilen för att hjälpa henne flytta undan de andra så hon fick plats.

Jag knuffade bort Dollar till andra sidan och ropade på Lizzi. Hon kom direkt och ställde sig bredvid mig och började äta men blev lite oroad då Dollar stod på andra sidan och slängde med huvudet åt henne. Jag snäste till honom att skärpa sig och han glodde med stora ögon på mig och körde ner skallen i höet.

Sen gick jag därifrån och stod uppe vid stallet och tittade på dem och då stod de alla tre snällt och åt tillsammans. När jag sen tittade dit efter nån ½ tim så stod de fortfarande alla tre och åt;-) Ibland får man lov att gå in i flocken och styra upp det så funkar det bra igen:-)


Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera