Ledig dag

Dock inte ledig från hästarna såklart;-) Började dagen med att åka upp till Åsa och hjälpa henne med hennes unghäst Carat. Han har varit lite ”busig” vid uppsittning och lyckats slänga av sin ryttare några gånger men senaste gångerna har det gått bra, även idag:-)

Sen tog jag itu med mina egna. Curre fick en riktig genomkörare i skogen så han var duktigt trött då han kom hem. Han har lagt på hullet OCH lagt på en hel del muskler så han bär sig också bättre. Han var hungrig och mumsade gott på sitt kraftfoder när han kom hem. Han fick lite fil idag eftersom han varit lite ”knorrig” i sin mage senaste dagarna. Misstänker att det beror på betet de fått senaste tiden. Han har antagligen aldrig gått på grönbete tidigare så nu gäller det att vara försiktig så vi inte drar på oss en ”fång-häst”.

Gott-i-gotti

Sen va det Dolles tur. Han var pigg som bara fasiken och ville bara jobba, jobba, jobba:-) Han bjöd såklart på 3-4 ”quick-and-dirty” som vanligt…ena gången satt jag halvvägs upp över halsen men hasade snabbt tillbaka ner i sadeln. Man börjar bli ganska van;-) Återigen…den hästen är kung över allt,han har ett steg man bara drömmer om och är helt underbar att sitta på:-) Däremot tror jag inte alla skulle VILJA sitta på honom, eller försöka rida ihop honom, det är ingen barnlek precis, det krävs ”ben” utan dess lika så varje ridpass på honom är ett rent styrkepass. Snudd på att man ”ramlar” ur sadeln när man väl är hemma på stallbacken;-)

I dag skrittade han på med låååånga steg och när Dollar skrittar med låååånga steg så ÄR det verkligen långa…inte fort utan bara lååånga. Det är rätt jobbigt att skritta i de rörelserna men å andra sidan är det SÅ skönt att han hittat sin framåtbjudning UTAN att bara ”springa” ifrån sitt jobb.

Ok...det är den HÄR matte kliver på när hon ska upp....undrar om jag också kan stå på den....?

 

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera