Ledträning och hoppning

Jag får väl börja med att tala om att vi kallar Melisa för Lizzie istället för Mellis. Magnus var orolig att människor inte skulle förstå att det var samma häst och tro att vi köpt YTTERLIGARE en häst….;-) Jag tror nog att ni förstår att det är samma häst:-)
I går hade Lizzie träns på sig för första gången. Det tyckte hon var lite märkligt men jag gjorde som jag brukade,lossade bettet i sidstycket så var det inga problem att tränsa. Vi ledtränade lite och sen plockade jag bort massa flugägg. Lizzie får ännu inte riktigt vara med i flocken men ger sig INTE. Hon försöker men Dollar jagar bort henne:-(  Men när Lizzie och Guiness blir ensamma i hagen så går det bättre. Guiness försöker ta kontakt med henne men då får han igen för gammal ost….;-)
Sen var det hoppträning igår kväll. Lastbilen är färdig nu till Dollars stora förtjusning:-) Han klampade glatt på och lika bra gick det när vi sen skulle hem.
Träningen gick också bra. Hade träning inomhus vilket var lite nytt. Känns trångt att rida inne;-) Vi travade cavaletti och som vanligt sitter man en ½ meter över när han samlar sig i traven. Han tände till rejält i hoppningen och har så fina språng med bra bjudning. Håller dock inte riktigt ihop i galoppen ännu men det kommer:-)
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera