Lill Cotte

Det finns fler lite okända väldigt intressanta hingstar:-)

e Cortus e. Cantus – Ahorn Z
u. Attention Pleace e. Acord – Ritual (Ramiro)

Prestations avlad Hopphäst med mycket bra gångarter Ett underbart temperament
och till det en fantastisk ridbarhet vad mer kan man önska sig
Ext: Mycket Välutvecklad hingst med ett Uttrycksfullt huvud välformad hals. En hingst med tre bra gångarter. En ren energisk avspänd skritt. Traven är lätt, energisk, taktmässig och elastisk. Galoppen är lätt välbalanserad taktmässig en mycket bra galopp.
Han har en mycket fin Frambensteknik visar stor kapacitet med ett starkt avsprång och till det en otrolig ridbarhet.

Lill Cotte är linjeavlad på Eric van de Velutens framgångsrika svårklass sto Oruna som bar tävlingsnamnet Gräfin.
Orunas mor Gerlis lämnade de tre helsyskonen Oruna, hingsten Chicago och det framgångsrika stoet Ribecka mor till Acord I,II,III.
Oruna lämnade med Capitol I stoet Tshita som är mor till godkända hingstarna Acobat I,II,III. samt stoet Zita (Cortus mor).
Lill Cottens far Cortus är en Prestations avlad hingst av högsta Holsteiner klass. med egna prestationer i svår internationell 160 hoppningar.
Modern Attention Please inköptes som föl på Hannoverane aktionen av Marie Carlsson Växjö. Hon gick 3års testen och fick klass I som hopp och gångarts sto och fick då en 9:a i hoppteknik. Vi såg henne då och var märkbart imponerad av hennes hoppteknik. några år senare lånade vi stoet för betäckning med Cortus. och vår önskan gick igenom vi fick vårt hingstföl.
Attentions mor Robina har även hon bedömts med 9 för sin hoppförmåga på sto testerna i Tyskland. Hon är mor till flera mycket lovande tävlingshästar på väg upp. Första avkommorna med Atletico & Laptop tävlas i M klass. Där emellan fick hon Attention som såldes till Sverige på Aktionen helbrodern Acord II sonen Almirant var 2003 bästa Acord avkomma i Tyskland och gick M redan som 5åring innan han såldes till Schweiz. Acorado sonen Acrobin var bästa 4åring e. Acorado. Han Tävlades  internationellt förra året som 7åring och spås en lysande framtid.
Helbrodern året efter född 2003 tävlas i M av polske Marek Javersky med fina framgångar.

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lill Cotte

  1. Hanni skriver:

    Hurra, honom ska vi ha!!! Skitsnygg och väldigt intressant! Jag tror att du gör perfekt hingstval med den, Mia.

Kommentera