Lizzi löshoppar

I dag har jag och Lizzi varit i ridhuset och löshoppas för första gången. Hon verkade tycka att det var himskans roligt och efter två skutt så sprang hon varv på varv på eget initiativ.
Hon hoppade bara 50 cm såhär första gången men det var inga som helst problem:-) Sen fick hon strosa runt lite på egen hand under tiden som jag plockade bort hindren. Hon är väldigt nyfiken och går bakom mig hela tiden för att se vad jag pysslar med. Ja sen åkte vi hem igen och lastningen var peanuts, hon klampade rakt upp i lastbilen och stod sen som ett ljus hela vägen. Hon har också slutat att hoppa ner för rampen vilket hon gjorde i början……inte så roligt.
Dollar fick en tur i skogen. Jag säger som Ulla Håkansson sa en gång i tiden-jag har skogen som ridhus:-) det är precis lika lätt att arbeta hästen i skogen som på ridbanan vilket också gör att man inte MÅSTE sitta på ridbanan flera gånger i veckan:-)
Hur som helst var det en skön ridtur trots att Dollar ofta spelar dingel och hoppar och skuttar. Men med min nya sadel får han jobba sig blå om han ska lyckas få av mig;-) Skämt åt sido så har jag inga problem att sitta kvar, det har jag aldrig haft oavsett vilken häst jag ridit. Men det klart…..är man uppvuxen på Batzeba så är allt annat en barnlek;-)
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera