Loopbit

Nu har jag varit och införskaffat en bett till Dollar. Jag har letat som en galning efter ett bett som är smalt,snällt men med en liiiten gag-effekt, dvs ett mycket lite tryck över nacken.  Han är stooor och stark och när han tänder så är det mycket häst. Jag vill inte ha ett bett som han ”kryper undan” och inte ett bett som han går ifrån. Jag vill inte ha effekten i munnen och jag vill inte att bettet ”vinklar” sig i munnen.

Många önskemål och mycket letande;-) Men nu har jag nog hittat det.Ska i alla fall testa det och se om det passar herrn;-)

Så här ser det ut:

Tyvärr har jag ingen bild som visar hur det ska sättas i huvudlaget men sidstycket i ena ”ringen” och tygeln i andra ”ringen”. Med det får man en aningens tryck på sidstycket och bettet kan fortfarande glida på ringen så att själva bettet inte vinklar sig i munnen, tror det blir jättebra:-)

Och när jag ändå var i farten köpte jag ett dressyrspö som Katja bett mig göra;-) Jag rider sällan med spö….jag rider mer med ben;-) Men nu ska jag börja använda dressyrspö eftersom Katja tror att det är bra för att få Dollar att hålla kvar fokus på sin uppgift i dressyrarbetet;-) Han kan lätt tappa fokus och börja glutta på annat;-/

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera