Löshoppning

I dag var det löshoppning med hela gänget. Först ut var Charlie som aldrig blivit löshoppad tidigare.Gick bra,fick några skutt på två låga kryss.
Cavatina fick några skutt på ett kryss och en liten oxer,även detta flöt på bra.
Sen var det Ametist.Efter förra löshoppningen tyckte jag att vi skulle försöka få honom att ”trycka på” lite. Han är väldigt ekonomisk i sin hoppning men med lite drivning hoppade han upp sig riktigt ordentligt. Många VÄLDIGT fina språng:-) Han kan den lille pojken,kul att han visade upp sig så:-)
Ja sen var det Fia som såklart var tvungen att visa att hon kunde bestämma själv………..vilket hon då INTE kunde denna gång. När hon väl accepterat läget så rann hon på och ville inte sluta;-)
Efteråt hoppade Andrea uppsutten och fick möjlighet att känna in lite. Fia har superfina språng och får hon tiden så hoppar även hon upp sig riktigt fint. Med andra ord en väldigt lyckad löshoppning:-)
Innan red jag ut på Ametist en liten sväng i skogen.Vi bytte bett idag och det gjorde stor skillnad. Nu var han rofylld och vilade tryggt på bettet. Han kommer bli en superfin hopphäst till en juniorryttare:-) Kanontrevligt temperament och helt orädd!!
Filmer finns på Youtube inom kort.
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera