Löshoppning, blinningar och galna klimakterie-kossor;-)

Ja idag har det varit lite motigt kan man minst säga…..Planen var att åka iväg till Mårten och Åsa för att köra Curre och även ta med Dollar för att löshoppa honom….men givetvis hade Curre tappat en sko så det fick bli Guiness och Dollar som åkte med för löshoppning i stället…
Ja väl på plats visade Ormen sin sämsta sida….nämligen den där han försöker få oss att tro att han lider av hysteri samt att han är hingst. Guiness skötte sig såklart fint:-)
Dollar började med att försöka ”hoppa över” boxdörren i Mårtens stall varför vi fick ställa in honom i en box med galler över dörren. Ja då dyker det upp en tant med hysteriska drag och börjar på ett otrevligt sätt ”tala om” för oss att Mårtens syster,Helena, som äger den stalldelen INTE ALLS var intresserad av att vi lånade en tom box och att vi inte fick låna ridbanan?!?! Både Åsa och jag stod som två ufon och bara stirrade…..vem fasiken var detta och vad pratade HON om???
Jag har sedan något år tillbaka fått tillåtelse av Helena att låna ridbanan då jag behöver men nu dyker det plötsligt upp en galning som HYR stallplats och börjar tala om för mig att jag minsann inte får rida på ridbanan för det har Helena sagt till HENNE?!?!
Vi förstod absolut ingenting och tanten fortsatte att argumentera om att jag inte alls hade pratat med Helena och inte alls fått tillåtelse.
Ja för att göra en lång historia kort kan jag återge att de som nu känner mig förstår att ”tanten” träffat på HELT FEL PERSON att tjafsa med så tanten avslutade med att hon”bara framförde” det Helena sagt. Detta var nu inte sant då vi såklart genast tog kontakt med Helena som bekräftade att jag hade hennes tillåtelse att använda ridbanan!!
Tanten är förvisso känd av fler att vara en ”knäpp-gök” då hon tror sig vara lite finare än alla andra.Hon är dock inflyttad på orten och det smartaste är kanske inte att börja med att göra sig ovän med folk och grannar…..men återigen är det ju oftast så att människor som den tanten mår förbannat dåligt och då anser jag att det i själva verket mest är synd om dem;-)
Ja sen till själva löshoppningen…..det var sådär 1 miljard blinningar som vägde ett ½ kilo styck som jagade båda hästarna. Trots det så hoppade de fint:-)
Sen fick båda två duscha när vi kom hem;-)
Slutet gott, allting gott:-)
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera