Löshoppning med Dollar

I dag var min plan att dra iväg till ridhuset med Dollar vid 14-tiden men sen visade det sig att Hillevi hade löshoppning då. Ja men då blir det löshoppning i stället såklart:-)
Dollar är av naturen lat, INTE trög men LAT;-) Han hoppar högt, fint och är rädd om benen men han bjuder dåligt framåt vilket gör att han blir ”stillastående” i sprången ibland. Det är i sig inget problem för han kliver över utan att anstränga sig men i förlängningen kommer det inte bli bra varför vi jagade på honom för att få upp drivet i honom. Han hoppade jättefint och Hillevi trodde att han absolut hade en del att komma med på tävlingsbanan men samtidigt är han en stor tung häst och det kommer slita hårt på honom. Vi får se men klart vi ska skutta lite småklasser, upp till MSV är det ju inga problem men däröver tror jag att han ska slippa. Jag vill inte att han går sönder!!
Dagen var lyckad med andra ord och han skötte sig kanon när vi lastade. Han knatar på utan att blinka, jag får nästan akta hälarna för att han inte ska kliva på mig. Han står still i lastbilen vilket han en period fått för sig att man INTE behövde göra. det är ju tur att han släppt den idén för nu har han skor med 4 brodd i var sko så vår gummimatta skulle bli kortlivad annars;-)
Med andra ord är han inte till salu idag….ORMEN;-)
Over and out
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera