Lösningen är närmare än man tror

Ja det har varit ett ganska stort issue att leta ny hoppsadel till Dollar…..jag lånade hem en Kieffer men i kväll då jag var hos Agneta Hallefur som är en duktig sadelutprovare fick jag mig ett och annat till livs;-) Så många år, så många sadlar och så många hästar som passerat genom mina händer så finns det fortfarande saker att lära sig-UNDERBART:-)

Vi tog med alla sadlar, 4 st, för att prova. Min älskade Eric Thomas Lugano som jag köpte har jag inte använt på Dollar då den var för trång…..trodde jag;-)

Det är den skönaste sadel jag haft och det sved att inte kunna ha den på Dollar…..förut;-)

Men till sist lade vi ändå på den och då säger Agneta ”den här ligger jättebra, det är den bästa sadeln helt klart.Det är den du ska rida i”. Jaha där ser man:-) Det sadeln JAG trodde inte passade var den som i slutänden låg bäst. Men det ska ju sägas att det kräver att sadeln ligger rätt….en bra bit längre bak än jag tidigare lagt sadeln;-) Det såg lite konstigt ut men när jag sen satt i den och red så kändes det kanon. Jag fick en hel del MER häst under mig och mer rörelser i honom…..precis som om det inte var rörelse innan;-) Har han inte skjutit av mig i sina språng innan så kommer han nog definitivt att göra det nu;-)

Så Kiffern lämnar vi tillbaka och jag kan äntligen börja rida i den sadeln som jag hela tiden velat rida i:-)


Lizzan har varit i skogen idag och på vägen hem var hon så trött att jag nästan fick släpa henne.Så många nya saker på vägen som hon inte sett tidigare och sen var Haffa med för första gången med Lizzan och DET var ju jobbigt;-) Lizzan måste hålla reda på Haffa hela tiden och det kan ju vem som helst bli trött av;-)

Sen har jag varit i skogen med hundarna och rensat den ridvägen där grenarna hänger på 2 m höjd;-) Nu är det betydligt bättre och vi tog oss fram i kväll hur bra som helst. Hundarna fick en rejäl motionstur och passade på att bada i ån flera gånger:-)


Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera