Lycklig dag;-)

Ja så kom då solen till slut…..det såg inte så lovande ut i morse men den kämpade sig ner genom molntäcket och lyckades till sist även tränga undan alla moln till en blå himmel:-)

Planen var att åka till ridhuset med Dollar men givetvis tog vi chansen att rida ut i skogen i stället när solen visade sig.

I dag hade Dollar sin ”jag-ska-nog-sätta-mig-på-tvären-dag”-) Han började med att vägra gå över bron över ån….hopp och skutt och frustande och till sist hoppade jag av och gick före över,då gick det såklart bra. Sen hoppade jag upp men precis då jag satt foten i stigbygeln och var påväg med andra benet över ryggen på honom så for han iväg med resultatet att jag blev hängande på sidan och såklart började sadeln glida…..vilket gav honom anledning att bli ”rädd” och börja skutta….hm. Jag bara VÄGRADE att ramla av, hellre hänger jag under magen på honom;-) Jodå jag fick ”hjälp” då Dollar skuttade tillbaka till bron såklart och tvärnitade mitt framför den vilket gjorde att jag fick ”gratis-skjuts” tillbaka i sadeln:-) Men utan stigbyglar och tyglar så han tog chansen att springa över bron IGEN. Jaha då var vi tillbaka på ”ruta 1″ och han skulle INTE gå över….

Sen fick jag en hjärnblödning och skrek asförbannad på honom att ”nu jävlar i min lilla låda så GÅR DU ÖVER innan jag gör mat av dig” och pang så struttade han snällt över?!?! Han e ju för rolig den hästen;-)

Sen fick han ett till infall efter 3-4 km då han inte vågade gå förbi en pinne som satt vid vägkanten men han gav sig rätt snabbt;-)

i övrigt skötte han sig utmärkt;-) Ja man har lite ”olika” syn på hästar…..jag tycker ju att mina är så snälla och fogliga, gör aldrig dumma saker, kliver aldrig på mig, bits inte osv. Jag tycker att de är snälla att sitta på också men då man pratar med andra så förstår jag att det är en sanning med modifikation;-)

Okej att Dollar kan vara lite trotsig ibland och skutta på bakbenen men han reser sig aldrig helt och han är inte ”dum” i DEN bemärkelsen. Han är ju ung, unga hästar är såna.De hoppar och skuttar och lite så men det finns ju inget elakt i dem:-)

Men visst…..jag skulle nog tänka 100 gånger innan jag satte upp någon ANNAN på dem om jag ska vara ärlig;-) En duktig ryttare som är van vid unghästar är inga problem men absolut inte vem som helst.


Lizzan-Pizzan fick en promenad i skogen idag.Hon fick årets förts grässtrån och det var ju bara lycka:-)


Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera