Markarbete

Härom kvällen blev det markarbete med Dollar. Det var så fasikens mycket bombare så jag red inte förrän vid 21-tiden. Dollar hade som vanligt mycket att titta på och det var MÅNGA spöken i buskarna runt omkring;-)
Han skötte sig hur som helst bra när han väl lyckades koncentrera sig på arbetet;-) Han är STOR att rida, kräver en hel del ridning men jag har ju alltid ridit stora hästar trots min ”ringa” längd så för mig går det ändå bra;-)
Han har ju en hel del gång i sig och blir väldigt ”svävande” när han sätter under sig.Han är numer lite trixig på det bettet jag har nu så det börjar bli dax att byta till något annat i sortimentet.
Jag VÄGRAR att sitta och dra o slita honom i munnen. Jag vill rida med ”sytråd” och ha en stadig kontakt med hans mun. Ser ingen som helst anledning att sätta på ett tränsbett och komma hem med blåsor i händerna bara för att rida med ”snällt bett”;-)
Nej betsla med det som passar hästen och som den trivs med:-) Konsten ligger i att kunna hantera betslingen, inte att betsla med ”snälla” bett;-)
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera