Muddskogen

I dag blev det en långtur i Muddskogen med syrran. Hon red Fia som är så brunstig att hon är precis knäpp. Fyyyyy för att ha ett sådant sto,blääää.
Hon får plötsligt för sig att stanna och det verkar som hon tror att det ska komma en snopp flygande ur buskarna och bestiga henne. Hon kan stå i en evighet och ”glippa” med grottan och bara titta sig omkring i förhoppningen att hon ”plötsligt” bara ska bli betäckt.
Dollar blir helt förvirrad och stannar en ½ kiliometer bakom henne och tittar åt ett annat håll…..jag tror att han tycker att hon är vulgär;-)
Om han kommer minsta lilla för nära henne innan han hinner stanna så kickar hon. Ja fy tusan vilket jäkla sto och vara jobbig då hon brunstar. Och grannens hingstar har ju knappast fört utveklingen framåt då det gäller att få ner hennes yttringar;-)
Jo grannen skaffade två 1-åringa hingstar i våras och de fattar inte att detta påverkar stona mitt över vägen;-) Nähä nej;-) Men så är det med vissa hästmänniskor,de förstår inte så mycket,de pratar mest.
Ridturen var annars skön med undantag för att Dollar såklart passar på att ”gå på nålar” när Fia är med,han blir genast bäbis igen;-)
Stackars Lizzi står i sin lilla fålla med sitt onda ben…..men det är bara att hoppas att det går tillbaka fort. Grabbarna är ändå rätt hyggliga som står och hänger bredvid henne så hon slipper vara ensam.
Arbetet med nya stallet fortskrider och Magnus har hållit på och rotat i den utgrävda biten….vet inte riktigt vad han gör men jag har förstått att det måste grävas ner till nån kant som är intill ladugårdsväggen,…..”Vot” eller nåt sånt;-) Ja den måste man gräva fram och man måste också göra en sån när man gjuter nya plattan. Ja det är tur att det inte är jag som ska bygga;-)
Magnus har beställt lite saker till hästarna från USA och jag har beställt från Danmark så vi hoppas att det kommer i veckan. I Sverige finns sällan det man behöver och finns det så kostar det orimligt mycket pengar.
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera