Mys-Curre och Ormen Dollar

En supermysig solig dag:-) En lång ridtur med Curris, Åhhh va han börjar bli fin.Ibland undrar jag om det är någon som är ute på lösdriften och ”rider till” mina hästar medan jag sover;-) Skämt åt sido, jag får nog ta åt mig äran själv för mina pållars utveckling. Curre utvecklas med stormsteg och kommer bli enormt fin med tiden.
Ormen Dollar….ja han fick heta det idag. Honom har jag fått för mina synder;-) Jag är för tillfället inte helt kry, jag är INTE sjuk för det blir jag aldrig!!! Men jag hostar, snorar och svettas….KAN vara feber men sängen lägger jag mig inte i förrän jag svimmat….vilket jag faktiskt höll på att göra idag,hahaha.
Jo jag hittade en superfin ridväg när jag red ut Curre och bestämde direkt att jag skulle ta Dollar i töm på samma sträcka:-) Sagt och gjort. Det jag INTE reflekterade över var underlaget som såklart var exellent att rida på…….men inte att GÅ på.
Två dm snö med skare som brister i varje steg i 6 kilometer……i ridstövlar…..med förkylning och en häst som tar ETT steg när jag tar fyra….som dessutom hade ”spring” i benen i vårvädret…….var inget bra beslut kom jag fram till;-)
Ja motion fick jag, skavsår fick jag och mer hosta fick jag också. Då vi var ca 1,5 km hemifrån blev Dollar ”rädd” för något och fladdrade iväg ut i en åker men jag var på hugget och lyckades snabbt få in honom på en volt och få kontroll på honom.
Utbrytningsförsök nr 2 tog han en annan taktik….han pressade på för fullt framåt med sina 950kg……en svag vänstersväng där jag olyckligtvis hamnat längst ut i tömmen och inte hade något att hämta hem…..sen tryckte han bara på framåt och hur jag än drog i vänstertömmen för att få runt honom så rusade han bara på tvären utåt och jag hamnade såklart i fel vinkel, dvs snett bakom där han inte med bästa vilja i världen hade kraft att få in honom på en vänstervolt. Jag sprang med hälarna i backen men till sist fanns inget annat alternativ än att släppa, ingen hade tjänat på att jag legat på marken och åkt bakom och slagit ihjäl mig….för stannar DET GÖR INTE Dollar. Han vet sin tyngd,kraft och storlek den jäkla ormen!!!!
Ja det enda jag såg var bakdelen på honom i full sken hemåt. Bara att börja traska, där ryker väl tömmarna tänkte jag. Tur att vi bor i skogen och att jag kan ringa hem till Sigge och tala om att en av våra hästar är påväg hem;-)
Jodå Sigge skulle gå ut och möta ”ormen”. Jag traskade, hostade, snorade och svor att skära öronen av ormen när jag kom hem.
När jag hade 6-700 m hem kom min lilla Sigge och hämtade mig på moppen:-) DÅ blev jag glad för jag var SÅ himla slut!
Väl hemma stod en Dollar helt genomsvettig. ”ja men så bra att du är sugen på att röra på dig gosse för det ska du få göra nu nämligen” sa jag till honom. På med inspänningar och ut igen!! Ja han trasslade en bit men till slut kunde jag se hur hela hästen liksom gav upp, hela hans kropp blev som gele och jag hade nog kunnat be honom dansa så hade han gjort det;-)
Han var trött, hungrig, törstig och ”ångerfull” när vi kom hem igen. Han puffade och buffade på mig men jag kan vara lite långsint så det blev inga onödiga klappar efter det…..
Inget bråk, skrik eller våld,skulle ALDRIG förekomma i min värld men nollställd kan jag vara och kravfylld och DET känner dom av, jag lovar!!
Men Ormen ÄR snygg, har gång och rör sig som en kung den rackaren.Fy för sjutton när han är klar….då ni…..shit vilken HÄST han är!!! Jag har sett många vackra hästar i mina dagar men Ormen tar ALLA pris….det värsta är att han VET det;-)
Over and out
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera