Mysgubbarna:-)

I morse funderade jag en stund på att tömköra Dollar innan jag red eftersom han gått på bete nästan 3 veckor men blev för lat så jag sadlade på och red iväg. Som de flesta säkert redan förstått är han en kille med många ideér och tankar så man kan få sig en resa ibland;-)
Jo då,det var mycket ”spring i benen” på Ormen idag men det största problemet var att vi träffade på världens största blinning……man kunde se hela gapet på den och Dollar kände lukten på avstånd….;-) Men jag har anammat Hallenfurs råd och använder numera Torskleverolja på mina hästar vilket verkar göra underverk för blinningen försvann som en avlöning och verkade tycka att vi var rätt ointressanta;-) SKÖNT!! För den som vet så är det INTE roligt att få en sådan i hasorna…….
Curre fick också en tur i skogen fast lite senare på kvällen eftersom det var förb…varmt idag. Han blir bara bättre och bättre:-) Ja jag ska sluta tjata om honom men jag kan bara inte låta bli, han är så ambitiös.
Satt och funderade på min ridtur på våra ”killar”, hur bra de är egentligen och va roligt det är med unghästar. Att få sätta egen prägel och faktiskt göra precis allt själv från första gången man lägger på sadel till att sen kunna rida dem i form:-) Och precis varenda steg har vi gjort själva. Inte för att det är något nytt, jag har ju gjort det förut men på den tiden hade man allehanda instruktörer, hästskötare och annan hjälp för att komma vidare med sina unghästar. Skillnaden idag är att det inte finns något av detta! Det är jag och Magnus,endast,som utbildar dem. Något vi faktiskt är stolta över:-)
Nu ska jag gå ner i köket och äta hemlagade hamburgare med min man, min underbara,bästa man. Han som kan allt och gör allt för mig. Fick förresten en ny tvättmaskin i stallet idag, inte illa alls:-)
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera