Nu är det höst…eller vinter med regn,dimma och kyla:-(

Nu är det ingen tvekan,nu är det höst….jättemycket. Är det inte regn så är det dimma och man får knappt se solen alls. Det är ljust bara några timmar och man måste verkligen planera sin dag för att hinna med allt som bara kan göras i dagsljus.
Vi drog igång vid 8.30 i morse och släntrade in NU….kl 18.25. Jo vi tog en fika vid middagstid men annars har vi varit ute HELA dagen.
Vi har byggt en mer permanent hage till Lizzi och dragit in den i en del av ligghallen så att hon kan vara ute dygnet runt vilket hon mår absolut bäst av. Tycker synd om de hästar som inte får chansen att vara på lösdrift utan ska stå inne från 17-07 VARJE dag. Den som inbillar sig att det är ”bra” har fått det mesta om bakfoten. Visst kan man då det är ”fördjävligt” väder ha dem inne vissa nätter men att som regel ha unghästar inne på nätterna gör mer skada än nytta.
Hur som helst kan alla pållarna äta ur hö-bingen.Lizzi från sin hage och de andra äter från andra sidan:-) Hon har fått en permanent vattenho också så att man slipper springa som en dåre med vattenhinkar. Sen tar vi in henne varje kväll och kyler samt värmelindar hennes framben och sen får hon gå ut igen:-)

Det gäller att se upp när man är ute i skogarna så att man inte blir skjuten;-)

Jag mockade ur ligghallen idag också innan vi hämtade en ny bal med halm. Sen har vi kört in en ny höbal till bingen, dragit ut några plåtar över höbingen så att det inte ska regna på höet eftersom vi flyttade bingen. Ja sen har Magnus stått och svurit över voten som blir sne och måste göras om bitvis….
Ingen av hästarna har jobbat idag men det får bli mer i morgon;-) Så är det när man har en hel gård att sköta.
Jag har sytt på ”halsar” på två regntäcken och ska laga ett mindre hål på ett annat…..jäkla tur att man kan sy klokt:-)
Sen var vi i stan och hämtade lite saker som kommit till hästarna och en sväng förbi både Byggmax och Granngården;-) Tänk att det konstant fattas saker…..märkligt men så är det;-)
I morgon är det markarbete på ridbanan för Dollar och körning för Guiness och sen ska vi åka upp till Curre och lämna vintertäcken och gamascher som jag köpt till honom. Han börjar gå som en riktig kund nu men det visste vi,Curre ÄR en stjärna:-) DET visste inte de som sålde honom men glada för det är vi:-)
Nu e det kväller;-)

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera