Ofrivillig sovmorgon

I morse hade jag satt klockan på 08.00 men vi vaknade kl 09.45!!! Ja det var ju inte riktigt min tanke men kroppen behövde sova,det blir så då man vänder dygnets timmar fram och tillbaka och hit och dit;-) Men det fixade sig ändå.Vi skulle till stan och handla och hälsa på Gerd & Bosse för Gerd fyller år.Det är alltid mysigt att vara hos dem och man får paltkoma varenda gång;-)

Lite inhandlat från granngården i form av B-jäst,Linfröolja och pappersströ (till Dollar).Sen hittade vi nya dynor till utemöblerna….ÄNTLIGEN:-)

Det blev en ridtur med syrran runt Lekarve och Dollar hade en av sina DAMP-dagar;-) Men han gillar ju att visa upp sig så han får väl göra det;-) På vägen hem mötte vi Lisa på Musse och Lisas syster Anna på ett varmblod som jag inte vet vad den heter. Längesedan vi red ihop men det får bli nu fram på senvåren.Det är ju så förbannat kallt hela tiden,man undrar när det ska bli riktigt varm?!?! Jag tycker knappast att 13-15 grader räknas som varmt…..

Jag har överlagt med Roempke i dag men vi kom inte fram till något så jag avvaktar och ser vad hon får hem framöver. Hon har ett superfint sto med jäkligt bra hoppstam för bra pris men hon blir 3 i sommar och är redan 165 cm…..hon kommer bli runt 170-172 cm gissar jag. Hade ju tänkt att skaffa en häst med normalstorlek denna gång;-) Alla hästar vi har kanske inte behöver vara över 175 cm;-)

Lizzan har nu växt över 170 gränsen och blir nog 1-2 cm till.Dollar slutade jag mäta för 1½ år sedan då han var 182 cm…..Guiness är 167 cm och stannar förhoppningsvis där.Curre är 172 cm….ja ni ser ju trenden;-)

Men å andra sidan rider jag de stora hästarna bäst,det har alltid varit så.Jag har haft en enda ”liten” häst, hon var 151 cm och gav mig en herrejösseshög med placeringar men efter det har det bara varit jätte-hästar för min del.

Jag tycker inte Dollar heller är så stor men jag har väl blivit van.Folk som ser honom tror knappt att det GÅR att komma upp på honom men DET gör det kan jag säga;-)

I morgon är planen att Curre ska galopptränas.Dollar ska ut i skogen. Guiness ska tömköras och Lizzan ska upp till syrran och med ut i skogen där. Så med andra ord bör jag uppsöka min man och sen uppsöka sängen;-)……fast han ligger nog redan i sängen om jag känner honom rätt;-)

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera