Om oss

Med alla djur i fokus lever vi ett fantastiskt liv på vår lilla gård. Hundarna tar en stor del och resten av fritiden går åt till hästarna. I övrigt arbetar vi båda med olika saker. Jag är ledarhudsdressör och Magnus pysslar nog med det mesta man kan tänka sig,han är min lilla ”Mc Gyver” och det han inte kan är inte värt att kunna:-)
Jag dresserar ledarhundar sedan många år tillbaka varför vi ofta har 5-6 hundar hemma,de flesta är då här för att dresseras. Sen försöker jag hinna med vår egen schäfertik Haffa så mycket jag kan. Hon är för övrigt alltid med både med hästar och springer annars runt och håller koll på våra katter Elo och Tayson.

Andra fritidsintressen för min del är att köra s.k. roadracing….men bara för att det är så otroligt roligt-inte tävlingsmässigt. Det går åt ett och annat däck under säsongen….men vad gör det,Magnus fixar däck:-)
Vår stora pålle,Dollar är korsning Shire/varmblod. Han är 3 år och mäter 1,72-74 redan. Han körs in just nu och till våren kommer han få sadel på ryggen. Han är en mycket uppfinningsrik yngling som hela tiden vill vara med och vara sysselsatt,helt underbar.

Vår alldeles egna hund,Haffa,är en svart schäfertik.Hon är också 3 år och har en motor som inte på något vis går att köra slut på.Näsan är konstant påslagen och hon spårar som en gud. Hon är också en mästare på att hitta och leta saker av allehanda slag,tar precis vad som helst i munnen utan problem. Ja sen vaktar hon helt gratis vår gård såklart. Ingen objuden kommer in här obemärkt och säkerligen inte heller härifrån oskadad. Men hon är väldigt social med bjuda gäster.

Våra katter,Tayson och Elo,bara myser runt med attityd precis som katter brukar göra. De kommer in några timmar på kvällen för att ”ladda batterierna” men vill ut till natten.
Tayson har nog aldrig förstått att han är katt. Han tror nog han är en hund. Elo flyttade hit för några år sedan.Han bodde hos en sommargranne men tyckte det var bättre här antagligen. Det är ju så katter gör,väljer själva var de vill bo:-) Elo pratar mycket och älskar att ligga och sova på min axel.Han spinner så att man knappt hör när folk pratar med en. Tayson älskar mest att ligga på ett av fårskinnen i soffan.Han är jätteglad att jag köpt ett fårskinn till honom….tror han:-)

/Mia & Magnus

Kommentarer inaktiverade.