Pengarna styr

Sitter här och återigen kommer fram till att pengar förvrider huvudet på människor. Pengar är en stor hjälp i livet men jag har så svårt att förstå hur det kan förändra beteende och tänk hos människor. Att man blir som förbytt och det man tidigare stått för bara fallerar. Jag förstår inte hur det går till.Pengar har aldrig haft det värdet för mig.

Jag har också haft pengar, kanske inte flera miljoner men jag har ju drivit min firma som drog in runt 500 000/år. Det är tillräckligt för att stå på god fot men aldrig att jag varit snål eller missunnsam mot någon. Jag har alltid delat med mig i den utsträckning jag kunnat och även om jag inte fått tillbaka pengar så har jag tagit det med ro.

Livet är  för kort för att låta sig ”fångas” av penningdjävulen. Och vad ska jag göra med alla mina pengar om  jag inte kan dela med mig? Ska jag sitta med dem på en hög, ensam, och låta dem växa. Vad har jag för glädje av dem om jag inte har någon att dela dem med?

Helt ofattbart hur pengar sätter demoner i skallen på människor, det är äckligt, osmakligt och avtändande.Så tycker jag;-)

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera