Pessoa VDL 1163

Har hittat en hingst som jag är lite sugen att betäcka Lizzan med:-) Ska titta lite närmare på den innan jag bestämmer mig hur vi ska göra.

Född 1997, e. Animo – Nimmerdor – Ladykiller xx – Aldato
Uppfödare och ägare VDL Stud.
168 cm

Pessoa VDL kommer ur stofamilj 474A, en av Holsteins bästa storfamiljer. Från den här stofamiljen kommer även bl.a. hingtarna Calato, Azteca och Cavalier. Fadern Animo (e. Almé Z) har gått många grand prix-klasser och deltog i OS i Barcelona. Han har även lämnat många avkommor som har tävlat på högsta nivå.

Modern Zancara har förutom Pessoa VDL lämnat ytterligare tre godkända söner: Great Pleasure, Montreal och Bubalu. Zancara är ”Dutch Reserve Champion” och ”Keur, Preferent, Prestatie”. Mormor Shoraya (Keur Preferent Prestatie) är ett av VDL-stuteriets mest betydande ston och bl.a. mor till hingsten Aldato.

Morfar till Pessoa VDL är den smått legendariske Nimmerdor, kanske en av världens bästa hoppförärvare.

Pessoa VDL själv har tävlat på högsta internationella nivå (bl.a. seger i Sao Paolo grand prix, 5:a Lissabon grand prix) med Victor Teixera, Brasilien, och var uttagen till VM i Aachen 2006 men fick tyvärr avstå p.g.a. en skada.

”Pessoa VDL är en fantastisk tävlingsindivid som förenar ridbarhet, kapacitet och försiktighet. Han har gett mig oförglömliga minnen från tävlingsarenor runt om i världen.” (Victor Teixera).

I Tyskland har Pessoa VDL fyra godkända söner. I Sverige föddes den första fölårgången 2009 och av 8 visade föl blev alla klass I.

 

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera