Piggelin;-)

I onsdags var Dollar sådär laddad att man bara förväntade sig en lufttur;-) Dock kom det ingen men han har nu kommit på att om man inte får bjuda på en lufttur så kan man bjuda matte på lite taktande….i 7-8 km. Ooootroligt jobbigt och hela ridturen gick åt till att få honom att komma fram till bettet och skritta med långa spänstiga steg…..jodå det gick till slut:-)

Jag är nog tjatig men han är så underbar att rida, han har så fin form och dansar fram trots sin storlek.

På hemvägen lyckades en av sommarens otäckingar (broms) att leta upp oss….stor som en svala;-) Jag var helt säker på att det skulle bli ”åka av” när den fått sticka sin gadd i stackars Ormen men vi hjälptes åt att jaga iväg den till slut….tack o lov. De är för jävliga att bita, de tar stora stycken och det gör svinont.

Duschen gick bra, inte så mycket tjafs. Det var väl skönt tyckte han. Dollar svettas mycket vilket ju också tyder på att konditionen är bra. Han hinner knappt igång i första traven innan han är blöt. Men det är bara bra att ”elementet” slår på snabbt. Man märker stor skillnad nu från tidigare då han aldrig blev svettig. Han kunde både trava och galoppera utan att svettas men däremot flåsa som en elefant. Gott så, ju mer svett desto bättre kondis:-)

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera