Puss-Lizzi,Bus-Dollar och Lat-Guiness

I dag blev det inga foton.Helt ärligt så hinner jag inte springa runt med en kamera i näven hela tiden,jag har helt enkelt för mycket annat att göra;-) Men jag hinner i alla fall med det som inte ”gör sig självt” som att reka alla vintertäcken,åka till Curre med prylar,rensa ligghall och fylla på den,smörja allt läder,fixa foder,rida,mocka,tvätta schabrak…..ja listan kan göras hur lång som helst.
Och sen håller vi som sagt på med stallbygge OCKSÅ. Det sköter Magnus till största del men eftersom jag är ”arbetsledare” så måste jag hålla ångan uppe….det är så det fungerar om det ska bli gjort,det är inget att hymla med;-)
Nu har Magnus fyllt botten på voten så att vi kan börja gjuta vilket INTE blev idag eftersom vi måste dra iväg och titta på en tippvagn….men jag hann i alla fall komma iväg till ridhuset innan det blev svart ute;-)
Lizzi vår lilla prinsessa:-) Hon är en riktig bebis men sockersöt och kelen utan dess like. Nosen uppe i ansiktet,öronen,pannan,håret, ja precis överallt. Och sen ska hon lukta på exakt ALLT. Ska jag byta täcke så ska det luktas ingående på både det täcket som ska av och det som ska på. När jag bandagerar hennes framben så är nosen och mufflar runt i håret på mig. Hon är en riktig prinsessa i ordets rätta bemärkelse:-)
Guiness är lat….eller bekväm kanske är bättre ord. Han är supersocial och den som följer varenda steg man tar i hagen. Ser han att man är påväg in i hagen så kommer han direkt och ska helst vara under tröjan på en. Är han inne i stallet så står han gärna och slår i ren avundsjuka att man inte myser med honom. Det räcker med att man går in och klappar lite på honom nån minut så är det ok sen. Då slutar han slå och står snällt och väntar på sin tur.
Ja sen är det kungen,Dollar:-) Han är kung i hagen och kung under ryttare och kung framför vagn;-) I dag var det markarbete igen och vi var 3 st i ridhuset samtidigt. Det kan såklart få Dollar att tappa fokus….;-)
Ett friesersto som var brunstig höll på att helt förvrida hans hjärna. Mycket hoppande och skuttande och allt var farligt men när hon gick ut kom det in ett annat sto och Dollar märker ingen skillnad vilket han borde gjort då det visade sig att det nya stoet var en valack;-)
Men arbetspasset blev kanon till slut coh jag ska inte återigen överösa honom med superlativ men han ÄR verkligen en underbar individ att rida….och jag har ridit ganska många hästar genom åren,Dollar tar nog ändå rekordet faktiskt. Det är så spännande att se vad det blir av honom då han blir ”stor” och han kommit lite längre i sin utbildning:-)
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera