Sadeljakt

Det finns en del problem med att ha en jätte där ute i stallet;-) Han kräver lite storlek på sin utrustning…..varje gång han behöver något så är det XXL i precis allt och uppenbarligen finns det inte SÅ stora hästar i det här landet i någon större utsträckning;-)

Dollar har växt ur sin hoppsadel……man får nästan panik i sitt letande efter sadel till honom. Det finns heller ingen anledning att skaffa en svindyr sadel för han lägger på sig muskler hela tiden. Han har sin Closed contact flatback som jag rider i till vardags och den funkar men hans hoppsadel…..han behöver verkligen en ”ny”.

Problemet är att jag själv vill trivas i sadeln också….det räcker inte med att den ligger bra på honom;-)

Stubben är helt uteslutet för den är skitful och obekväm. Hubertus är ful och oskön den också. Jag vill ha en Jacson Facundo men de är så löjligt små i sina storlekar- XXW är som en Wide. Han behöver 38 i bommen och jag behöver 17-17,5 tum i sitsen.Inte för att jag har en jätteröv…..snarare tvärtom men med hans hoppkurva har jag ingen lust att slå i varken bak eller framvalv;-)

Frågan är om jag inte måste övertala min kära syster att sälja tillbaka min fantastiska fälttävlanssadel som hon köpte av mig för sådär 15-20 år sedan;-) Det är en kanonsadel och kostade runt 15 000:- för 20 år sedan…..men den måste stoppas om och det gäller att hitta någon som gör det bra och för ett humant pris;-)

Letande fortsätter……

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera