Som en Duracell-kanin….:-)

Min man….ja Magnus ni vet?!? Vi är SÅ lika varandra till sättet…..på vissa områden;-/ Men på en del andra områden är vi SÅ olika.

Så fort jag sätter igång och försöka röja i någon garderob eller skåp eller nåt annat utrymme som väntat på att bli rensat de senaste ÅRET,då finns bara en utväg för Magnus för att komma undan…..hahaha. Det klart att han inte tycker att det är ROLIGT att rensa eller röja.Men han verkar tro att JAG tycker att det är roligt?!?!

Nä just det,jag tycker inte heller att det är roligt!! Skillnaden är bara den att jag förstår att det MÅSTE göras.

Ni har sett de där programmen på tv om maniska samlare? Ja eller hur,så vill man inte sluta och om man inte röjer så är det så det slutar.

Och det är DET jag försöker förhindra.Släng skit man inte behöver eller för all del, ge bort det.

Vi renoverar huset bitvis utifrån tid och ekonomi. Köket är klart så nu bestämde vi att flytta sovrummet till övervåningen i nästa steg. Vi köpte som sagt golv för ett par veckor sedan för att vi sprang på ett vi ville ha. Vi har köpt en säng men den kommer fortsätta att stå i ”gamla” sovrummet tills vi har tid att ta tag i övervåningen.

Jag började idag att röja på övervåningen….DET var INTE populärt;-)

Jag anser att man kan röja lite då och lite då för den dagen vi ska sätta igång så kommer det ta oss 1 vecka att bara plocka bort saker som ska slängas så varför inte göra lite när man har en stund över??

Men DET tycker inte Magnus. Han börjar gäspa bara jag pratar om det.

Men som sagt så har Magnus lite olika strategier för att ”slippa undan”.

Strategi 1:Han börjar med att försöka ”bestämma” över mig genom att säga att ”det där är det ingen idé att du håller på med NU, vi måste göra klart det ena och det andra och det tredje FÖRST”

-Ja men det behöver inte betyda att man inte kan göra andra saker också?!? Nä just precis, man kan ha flera saker på gång samtidigt.

Ok ni känner mig;-) Det brukar inte gå att ”säga till” mig om jag har bestämt mig;-)

Nej precis så då inser Magnus också att det där vann ingen framgång för jag börjar röja ändå!

Då är det strategi 2…..”Jag går ut,jag måste fixa ditten-datten på traktorn”….

Ja men sen är det så att det där ditten-datten på traktorn går ganska fort och till slut måste han ju komma in igen. Då upptäcker han att jag inte har tröttnat(nä just det,jag gör ju sällan det).

Då är det dags för strategi 3……då pysslar han runt med lite annat,fixar mat,kommer och kollar lite vad jag gör och kommer med någon liten kommentar så det ska verka att han är intresserad. Ja det funkar en stund men till slut så vet han att jag ÄNDÅ kommer att fortsätta röja….:-)

Då finns det bara EN utväg kvar….det är att vara så negativ som möjligt….hahaha.

Tex:

-Det där skåpet får du ALDRIG ut utan att ha sönder det.

-Här kan du inte lägga saker för då äter hundarna upp det.

-Klockan är sent,jag MÅSTE sova.

-Jag kommer inte att sätta igång med sovrummet förrän i höst.

-Här kan vi ändå inte sova i sommar,det är för varmt.

……………………..

Är det någon som tror att det biter på mig?!? Nä jag röjer på ändå;-)

När det kommer till sådana här saker så får jag en känsla av att ALLA saker är mina och det är MITT ansvar.Han har liksom inte med den saken att göra:-)

Nu har han gått och lagt sig lite småsur….bara för att jag gör saker som måste göras någon gång och jag vet att det i slutänden alltid är JAG som får göra det och då kan jag ju få bestämma själv NÄR det ska göras….eller hur:-)

Så är det med killar.De tycker inte om när man röjer hemma för de är SÅÅÅÅ rädda att de ska bli inblandade. Men sen, då allt är klart så är de ändå jävligt nöjda….märkligt;-)


Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera