Söndagstur

I dag, Söndag, red syrran och jag ut med Curre och Dollar. Syrran VÅGAR rida Curre, så himla roligt,trodde det skulle ta lång tid innan hon klev upp på honom men rätt va det var så klev hon bara upp:-)

Hur som helst. Lilla vackra Dollar, han är en liten pojk i en stor kropp. Han är SÅ modig i vissa situationer men SÅ skvätten i andra. Han är spänd som en fiolsträng och hoppar högt bara jag råkar hosta, eller en gren som sveper över rumpan på honom, eller en fågel som lyfter osv.

den bro som vi är tvungna att gå över då vi ska ut i skogen är alltid ett jäkla aber…..nu på våren forsar vattnet fram vissa dagar och någon vänlig själ har lagt upp en enorm rishög precis intill som de tänt på. den har stått och pyrt i flera dagar så att röken ligger som ett täcke framför bron. Ja förutsättningarna är inte de bästa för en rädd liten häst;-)

Curre som ALLTID gått över utan snack fick plötsligt för sig att det var livsfarligt och började backa rakt in i nästan på Dollar. Syrran ville hoppa av och leda över honom men det fick hon inte av mig!!

Jaha tänkte jag, mesen Dollar går väl knappast att få över nu när han sett att Curre inte vill men skit samma, över ska vi. Jag manade på honom och som ett mirakel gick han förbi Curre och klampade över!?!?! Visserligen på ”taxben” men han gick i alla fall. Ja man ska aldrig sluta förvåna sig över Dollar:-)

Det var en underbar tur i skogen och det var så härligt att Dollar var tvungen att ruska på huvudet och pipa flera gånger. Jag kände hur han började skjuta upp ryggen men röt i på skarpen och då fick det vara sa han;-)

Nej jag är inte rädd för att sitta på en häst som skuttar men den som suttit på en Dollar som bockar försöker undvika det fler gånger. Det är inga ”vanliga” bocksprång!!

Det gick superbra i alla fall, det är precis det här som ormen behöver, mängdträning i skogen.

Over and out

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera