Strul-tur

I dag var jag nog nästan beredd att skjuta syrrans Fia……det är en jäkla pissmärr när hon är på väg in i brunst. Hon började redan vid grindstolpen att frenetiskt backa….sen fick syrran henne att gå….ca 60 m innan hon började igen.

Ja sen var det samma sak igen. Hon bara vägrade att gå framåt, backade,backade, backade,snurra runt och sen bara stod som sten. Syrran höll på ett tag tills hon gav upp och ville att jag skulle rida förbi henne. Syrran tog Dollar vid hand och jag satt upp på Fia och sen höll hon på med mig i 10 minuter och backade hysteriskt. Då ryggade jag henne förbi men när jag sen skulle vända låtsades hon få panik och rusade tillbaka. Sen stod hon bara och darrade en stund och sen började vi om igen…

Det slutade med att jag satt av och drog förbi henne 3-4 ggr. Sen satt jag upp igen och red förbi. Det hela handlar om att hon vägrar gå först. Så fort Dollar stannar så stannar hon och det går inte att få henne att gå förbi.

Syrran gillar inte när hon håller på som hon gör och det känner hon också och eftersom syrran kliver av och promenerar så ”vinner” Fia. Med andra ord: Märrfan är istadig så in i hoppsan!!!

Man förstår nu att anledningen till att förra ägaren skänkte bort Fia knappast var för att hon ”inte sprang i sprutet” utan snarare att hon brunstar så att hon går i cirklar!!

Hästen blir totalt bäng i skallen vid brunst och jag är så evigt tacksam för att inte Lizzan är en sådan märr för jag hade blivit galen!!!

Hur som helst blev inte ridturen så lång men jag red på syrrans vall efteråt och Dollar går så fint att man blir tårögd. Jag kan tjata mig trött på hur läcker han är när han sätter sig i form och matar på. Det känns som att flyga på moln:-)

Magnus kom  upp mer traktorn och körde ut sanden på ridbanan och efter det tog han välten och sen sladdade han hela banan. Syrran och jag fick plocka sten;-) Men nu är den klar och jag ska premiär-rida i morgonbitti:-)

Sen får man sladda igen, rida, sladda,rida, osv.


Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera