Täta uppdateringar

Nu är planen lagt.Ortopeden och jag har kommit fram till steg 1 och 2. På röntgenbilden kan man se att det finns 2 primära problem i leden.

Det ena är språnbenet som har en fraktur som är 70%-igt genomgående.Om den inte åtgärdas kommer den antagligen ge sig iväg och dela på hela språngbenet,den ska fästas med 2 spikar,en från vart håll.

Det andra är framsidan på språngbenet som har ett ”flak” som lossnat men som ännu ligger kvar hyggligt i läge,den får inte flytta sig:o Den ska nitas med en teknik som inte finns här men finns på KS. Min ortoped har varit i kontakt med KS och bett om deras hjälp vilket de gärna bistod med. Kravet är dock att svullnaden går ner så att foten går att sy ihop efteråt;-)

Där pilen pekar sitter det lösa "flaket" som måste nitas fast,går inte det måste det tas bort och med tiden skapar benet själv en utfyllnad som dock inte fungerar lika bra som det ursprungliga...Undertill på språngbenet ser man också frakturen som går snett uppåt.

De vill kunna utföra ingreppet inom 10 dagar så det som är viktigt nu är att få ner svullnaden fort….

Jag får permission ett par dagar men jag vet inte om jag törs…..det vore SÅ skönt att få vara hemma men jag är orolig för att jag inte kan lägga band på mig….det är oerhört viktigt nu att benet är i högläge och helt utan belastning fram till ingreppet.

Jag har så lätt för att ”glömma” att jag ska vara still och helst i sängen och det här får inte gå fel nu!!! Jag ska fundera lite under dagen……;-)

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera