The Flipper

The Flipper,alias ”Lilla Gladstone”,F 1989, 168cm, svettfux.

Flirre-Florre som han kallades var en orolig själv. Han hade inget ”lejonhjärta”, inget mod. Det var endast på tilliten till mig som han hoppade. Han hade en enorm kapacitet och promenerade lätt över 160-170cm men det var alltid svårt att ingjuta modet i honom.

Vi tävlade upp till MSV med många placeringar och hade väldigt roligt ihop,han var fantastisk att sitta på. Han rörde sig med varenda fiber i hela kroppen och var den häst som fick varenda människa att rotera flera varv då han kom. Han kallades under sin karrär för ”Lilla Gladstone” och han var på pricken lik honom i allt.

 

Hugo Simons Gladstone

Tyvärr blev han skrämd under en ridtur och reste sig. Vi slog runt och jag fick honom över mig med resultatet att jag hamnade på sjukhus. Mitt bäcken hade näst intill delat sig och dum som man var på den tiden satt jag i sadeln redan efter 2 veckor,det har jag dyrt fått betala genom åren då jag fortfarande har sviter efter det.

Flipper blev aldrig sig själv efter olyckan. Vi var på Ulltuna upprepade gånger och vi röntgade varenda ben i hela kroppen på honom utan att hitta något fel. Men fel var det för Flipper blev aldrig den häst han en gång varit. Han såldes efter några år men kom aldrig tillbaka till tävlingsbanan igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer till The Flipper

  1. Åsa skriver:

    Han ser ut som en speciell häst…

  2. admin skriver:

    Kan jag lova;-) Var ju tvungen att leta reda på en bild på Gladstone och lägga in:-)

Kommentera