Tonårsfasoner

I dag planerade vi att ta med pållarna och hundarna i skogen på en långpromenad. När Magnus tagit in Guiness så såg jag på honom direkt att blicken på Guiness inte riktigt var som den brukade;-) Jag bestämde att Magnus fick rida och jag gick istället. Det låg liksom något i luften…;-)

Magnus kände nog inte av det.Jag hängde ett grimskaft runt halsen för säkerhets skull om jag skulle vara tvungen att leda Guiness. Det märktes redan då vi bara kommit en liten bit hemifrån att guiness var spänd. Han stannade och glodde in i skogen, näsborrarna var vidgade och han var spänd i steget…..

Jag kopplade på grimskaftet och sa till Magnus att jag kanske skulle leda honom nu första biten i skogen så kunde han rida själv sen när vi kommit en bit. Ok, det tyckte han också var bra. Vi gick och pratade lite och Magnus sa att han bara väntade på att Guiness en vacker dag skulle slänga av honom, någon gång måste han ju ramla av;-) Nja sa jag, tror inte han ”slänger” av dig, i så fall att han skuttar till eller slänger sig åt sidan så att du glider av kanske.

Plötsligt tvärnitar Guiness och stirrar på något okänt.Oooops kände jag,NU händer det och jag han inte tänka tanken klart…….;-)

Han tvärvände och for runt i cirkel men jag hade honom i grimskaftet och Magnus satt kvar i alla fall:-) Ja Magnus tyckte att det kanske var lika bra att han klev av tills Guiness lugnat ner sig.

Guiness for i cirkel på vallen runt,runt,runt mig men till slut stannade han och blåste som värsta älgtjuren;-)

Ja sen fick han gå med mig och det blev lite uppfostran….han hade helt glömt bort vem som bestämde men han blev påmind;-) Han lugna ner sig efter en stund men han var väldigt på tårna hela promenaden.

Ja det är väl nu tiden kommit för vår lilla krambjörn då han ska visa vad han kan;-) Jag får tömma honom under veckan som kommer så ordnar det nog upp sig. Huvudsaken att Magnus satt kvar och inte blev rädd och att Guiness inte fick någon vinst:-)

 

Vacker som en dag

 

Med husse på ryggen i barbackagjorden

Hallelulja...skogen är farlig

Om jag springer tillräckligt fort så blir allt bra

Åh fan....var det DU som bestämde...

Ok morsan,nu fattar jag

Just idag blev det livsfarligt med vatten...

....bäst att göra som morsan säger;-)

 

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera