Trav,hö och mitt fantastiska liv:-)

Jobbade först till 15 idag för att sen lasta Curre för att åka upp till Åsa och Mårtens rakbana. Magnus var med men vår vagn är så dåligt fjädrad så han ville inte köra. Han sa att han skulle hem till ”uppfinnarverkstaden” och snickra ihop en annan vagn som har separerade fjädrar:-) Så med andra ord körde jag själv. Det gick galant trots att det var med tungan rätt i munnen för att hålla sig kvar i vagnen…..
Curre är (återigen) en fantastisk häst. Han jobbade på så fint i vagnen och på de två sista rakorna tryckte han på ordentligt:-) Åsa menade att ”man kan rida lätt” i det tempot….Jo om man är van att rida monté kanske;-) Men jag förstår vad hon menar såklart:-)
Det kommer ta sin tid innan Curre är klar för att sättas i hårdträning. Han är ung och vi vill att han ska hålla så vi skyndar långsamt. Grundlig konditionsträning så kommer han att hålla:-)
Ormen fick vila idag för ett oroväckande regnoväder hotar att komma in under natten…..ja så det var bara hem och börja köra in hö. Trettio storbalar på 250kg har vi fått in nu ikväll. Det är en del kilo att knuffa runt uppe på loftet för att få pli på dem:-) Magnus hämtade balar och jag ”packade” på loftet. Sen var det en del kvar att hämta men det fick vi inte plats med så de körde han ner till ”vinterförrådet” på skogen.
När jag var klar på loftet och Magnus åkt i väg för att köra in resten så satte jag mig i hagen och tittade på våra hästar. Jag satt där i skymningen och undrade hur det kunde komma sig att livet är så underbart. Vår fina gård, våra underbara djur som man ibland vill strypa men för det mesta älskar mest i hela världen;-) Hästarna är så otroligt tillgivna och jag förundrar mig nästan varje dag över hur de kan vara så. de kom fram alla tre och trängdes. Guiness som vanligt mojsande i mitt hår. Dollar på andra sidan med sitt tunga stora huvud på min axel och Curre mitt framför med hela sitt huvud lutat i mitt knä. Ibland får man nästan en klump i halsen:-)
De är som hundar och följer  varenda steg man tar, gnäggar när vi ropar på dem och kommer springande när vi tar in dem på ”natt-hagen”.
Nu kommer Magnus och han är nog hungrig som en varg så vi får äta lite innan vi ”gör kväll”:-) Klockan är 23:57 och klockan ringer 06…….go natt.
Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera