Två duktiga hästar

Ny körgjord

Nu har den nya tömkörningsgjorden kommit,funkar superbra. Nu åker den gamla längst in i skåpet tills jag kommer på vad jag ska ha den till;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Både Dollar och Lizzan är tömkörda idag. Lizzan glädjer mig varenda gång jag tar ut och jobbar med henne. Hon har en fantastisk form och jobbar så ambitiöst, koncentrerat och villigt. Trots att Dollar står i hagen och vrålar efter henne och hon är brunstig så sneglar hon bara ett par gånger hemåt och sen jobbar hon på så fint. Hon är verkligen rolig att utbilda:-)

Dollar hade en ”lugn” dag i dag;-) Han jobbade på koncentrerat och till och med galoppen var jämn och fin.Den brukar ha en tendens att bli lite skuttig och han har lätt för att bara blajja iväg,tappa formen helt och bara frusta runt.

Men idag så skötte han även galopparbetet fint i båda sidor. Jag tror han gillade den nya gjorden;-)

I stallet har det varit minusgrader de senaste dagarna…..vilket ställer till det lite med vatten och annat. Nu verkar det hålla sig på ”nollan” i alla fall och då funkar det.

Hästarna har gått med halsar nu när det varit 18-20 minus men rackarns va snabbt manarna blir förstörda:-(

I dag bytte jag täcken på dem eftersom det ”bara” var minus 8, då kan de gå utan halsar. de behöver lufta sig lite ett par dagar.


Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera