Två hästar till ridhuset

I dag var det premiärtur med två hästar till ridhuset;-) Lizzan har inte åkt överhuvudtaget sedan hon var på kliniken i September så jag började med att provlasta henne för att se om hon fixade att hoppa upp på rampen.Det var inga som helst problem,hon skuttade plätt-lätt upp och vände fint därinne:-) Sen lastade jag ur henne och hämtade Dollar som måste stå längst in för att få plats att vända på sin stora rumpa;-)

Efter det lastade jag Lizzan igen.Den här gången blev det ju lite trängre för henne eftersom Dollar stod längst in. Men hon vände så fint och snällt på sin lilla rumpa och trängde in den bredvid Dollar.Sen var det bara att stänga och åka:-)

Lizzan bredvid Dollar(som inte syns)i lastbilen. Hon ser ut som hon sett ett spöke(det var väl jag antagligen).

Sen kom problemen…..när jag lastat av och skulle tömköra Lizzan i ridhuset stod Dollar i stallgången och blev fullständigt hysterisk?!?! Plötslig seperationsångest?!? Han fullkomligen galopperade på stallgången trots att han nästan hela tiden kunde se Lizzan i ridhuset. Ja vad gör man? Som tur var blev det tomt ganska snabbt för hon som var där och red var i princip klar. Och det var en jäkla tur för mig för då kunde jag ta in Dollar i ridhuset under tiden som jag tömkörde Lizzan. Till en början sprang han som en liten valp efter henne under tiden som hon jobbade på fint. Hon brydde sig inte att han hängde i hennes svans. efter en stund kom han på att det var trist att ranta efter henne och satte i väg i full sprätt i en serie bocksprång och sen kastade han sig omkull och rullade;-)

Lizzan är magiskt underbar att jobba med. Hon tog knappt notis om att Dollar fjantade runt i ridhuste. Hon kämpade på och jobbade superfint:-)

Sen var då frågan om jag kunde rida Dollar medan Lizzan var lös och det hade nog gått men eftersom det plötsligt kan dyka upp någon annan som ska rida så blev det för krångligt,så är det när man alltid är ensam att jobba sina hästar……hästskötare…..vad är det?!?! Finns det såna idag? Nä det tror jag inte, det fanns bara på min tid;-)

Och såklart skickar jag en tanke till Jörgen Falk, Myran Östlund, Johanna Edsholt m.fl. som servade mig under mina tävlingsår:-)

Ja jag fick nöja mig med att tömköra Lizzan i alla fall:-) Sen var det ”bara” lastningen kvar….Jag stängde in Lizzan i ridhuset medan jag lastade Dollar som såklart inte ansåg att han behövde gå på UTAN Lizzan…..men efter lite uppfostran så knatade han på;-) Sen var det bara att hämta Lizzan och lasta henne och hon skuttade glatt in och tryckte in rumpan bredvid Dollar.

När jag kom hem red jag ut Dollar i skogen istället och hade sån tur att vädret höll sig faktiskt hela vägen:-) Ja en dag full av äventyr;-)

Det här inlägget postades i Westyarnhillside info. Bokmärk permalänken.

Kommentera